Praktische vrouwelijkheid

Homo’s worden van oudsher geassocieerd met vrouwelijke gedragingen of gewoon botweg als "verwijfd" neergezet.
Daarvoor worden vaak psychologische, biologische en/of genetische verklaringen gezocht, maar veel minder bekend is dat die vrouwelijke neigingen vroeger ook een heel simpel praktisch nut hadden:

Behoeften
Vxc3xb3xc3xb3r de Tweede Wereldoorlog kwam die vrouwelijkheid namelijk niet alleen voort uit een doorgeschoten verfijning van de beter gesitueerde en ontwikkelde homo- fiele man, maar ook uit de seksuele behoeften van de wat minder platoons ingestelden…

Behelpen
Vanwege het enorme maatschappelijke taboe dat op homoseksualiteit was ko- men te rusten, waren homofiele soortgenoten in die tijd slechts met de grootste moeite te vinden.
Voor seks moesten homo’s zich doorgaans behelpen met hetero’s. Die waren daar op hun beurt soms best voor in, omdat ook voor hen de seksuele mogelijk- heden zeer beperkt waren. Voor of buiten het huwelijk was er in die dagen immers ook nauwelijks iets mogelijk…

Vrouwelijk
Voorwaarde voor zulke "gelegenheidsseks" met hetero’s was wel dat de homo zich "passief" opstelde, zodat de hetero "actief" kon blijven en hij niet in zijn mannelijke eer werd aangetast. In andere culturen geldt dit nog steeds als regel.
En hoe kon een homo beter tonen dat hij "passief" was, dan door zich vrouwelijk, nichterig voor te doen? Vrouwelijke maniertjes, vrouwelijke make-up en in uiterste gevallen zelfs vrouwelijke kleren: alles om een (leuke hetero)man of -jongen aan de haak te slaan!

Apartheid
Na de oorlog kwam er snel een eind aan de praktijk: hetero’s kregen in de jaren ’60 meer seksuele vrijheid en hadden dus geen nichten meer nodig voor wat extra seksuele afleiding.
De homo’s gingen op hun beurt de seks vooral bij elkaar zoeken. De seksuele vrijheid leidde paradoxaal genoeg tot seksuele apartheid, waarbij hetero’s en homo’s het niet meer bij elkaar hoefden te zoeken, maar in hun eigen kring volledig aan hun trekken konden komen.

Mannelijkheid
Het onderscheid tussen actief en passief was hierdoor praktisch gezien niet meer nodig. De vrouwelijke nichterigheid ging men zelfs afstotelijk vinden, als een over- blijfsel uit een tijd waarin homo’s als hoeren om seks bedelden…
Mede onder invloed van de Amerikaanse jeugdcultuur werd ook onder homo’s een zelfbewuste mannelijkheid het ideaal… en is dat tot op de dag van vandaag geble- ven…

Zie ook: De weg van verdoemenis naar acceptatie in Zweden

7 gedachten over “Praktische vrouwelijkheid

  1. Ik ga met Marco mee. Bear Force 1. Zo ongelooflijk fout dat het weer knap is. Vind wel dat er al een paar zomers geen knalhits meer zijn geweest. De Ketchupsong vond ik een paar jaar geleden geweldig. En die Roemeense jongens, hoe heten ze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s