Te harde muziek

Er worden de laatste tijd de nodige maatregelen voorbereid tegen hetroken in de horeca, maar zou het niet ook goed zijn als de muziek in veel horecagelegenheden eenswat zachter gezet zou worden?

De afgelopen jaren lijkt het wel alsof de muziek alleen maar harder enharder is gezet. Nu is dat in een disco, waar je komt om te dansen, niet zo heel erg, maar in cafxc3xa9’s kan je elkaar vaak daardoor vaak nauwelijksmeer verstaan en moet je in iemands oor schreeuwen om nog enig gesprek te kunnen voeren…

Dus zou het tegelijk met, of in plaats van de actie tegen het roken, ook niet eens tijd zijn voor een actie tegen het muzikale lawaai?

10 gedachten over “Te harde muziek

  1. Grappig, op het moment dat die voetballen los werden gelaten zaten wij boven in het restaurantje La margerita (tegenover Soho) en keken uit over de drukte.
    Erg jammer dat ik je gemist hebt, maar er komt vast wel weer een nieuwe kans.

  2. Dan zijn wij voorstanders! Want wij weten al te goed dat het heel moeilijk is om een gesprek te kunnen voeren met ons. Dan moeten wij extra hard (hoe hard kunnen wij eigenlijk) praten en dat doen wij dus niet ๐Ÿ˜›

  3. Erger me er al jaren aan. Was laatst ergens en vroeg of het wat zachter mocht. Met een blik van…… wat boekdelen sprak ging het volume wat naar beneden. Maar naar gelang de tijd verstreek ging de knop weer steeds weer iets omhoog en maar kijken in mijn richting. Ben er gewoon uitgepest. Waar het ook erg is, in Montmartre in de Halve Maansteeg in Amsterdam.

  4. De nadruk ligt tegenwoordig nu eenmaal veel meer op chemische dan op akoestische milieuverontreiniging. Laat staan dat er aandacht wordt geschonken aan de kwaden van de linguistische en visuele milieuverontreiniging. Het is een volstrekte puinhoop overal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s