Restyling V&D

Afgelopen donderdag is in Amsterdam de nieuwe huisstijl voor de warenhuizen van Vroom & Dreesmann (V&D) gepresenteerd.
V&D is een klassiek Nederlands warenhuis, maar kampt al jaren met een oubollig imago. Een nieuwe directie wie daar nu met een nieuw logo, een nieuwe inrichting en veranderingen in de collectie wat aan gaan doen.

Logo
Het nieuwe imago moet moderner, chiquer en strakker worden. De nieuwe huis- stijlkleur wordt daarom strak zwart-wit en in die kleuren is ook het nieuwe, chiquere logo uitgevoerd.
Naast dit logo is er ook een nieuw secundair beeldmerk in de vorm van een boom met daarin allerhande artikelen die bij V&D te koop zijn.
Die boom is heel erg leuk, alleen is het idee al eerder door Unilever toegepast en oogt het, eerlijk gezegd, niet erg strak en modern, maar eerder wat sprookjes- achtig…


Het nieuwe secundaire beeldmerk van V&D

Assortiment
Wat de verkoop betreft liep tot nu toe alleen het restaurant La Place goed. Wat het assortiment non-food betreft, zal de nadruk meer komen te liggen op mode en accessoires en minder op speelgoed e.d.
Wat mode betreft zullen de huismerken Soho, Liv en Essentials worden uitge- breid. Voor het overige is 60 procent van de artikelen door V&D zelf ontwikkeld en ontworpen.

Ontwikkeling
Ondanks de boom met de vele artikelen lijkt Vroom & Dreesmann steeds meer richting een kledingketen te gaan, waar je ook nog diverse andere dingen kunt kopen.
Ook lijkt nu afstand te worden genomen van het "Nederlandse" imago, zoals dat nog door het vorige rood-wit-blauwe logo werd uitgedrukt.
Vroeger was bij V&D bijna letterlijk alles te koop: zo was er bijvoorbeeld, meestal in de kelder, ook een eigen supermarkt.
Wie heeft nog de bekende oude huisstijl in de kleuren bruin en geel en het logo in de vorm van een gevouwen strook meegemaakt?

 

Links
– Over de restyling: V&D presenteert nieuwe winkel en huisstijl
– Een stukje geschiedenis van Vroom en Dreesmann
– Wikipedia-artikel: Vroom & Dreesmann

10 gedachten over “Restyling V&D

  1. Ik heb zelf ruim vier jaar bij de V&D gewerkt, en toen waren ze al druk bezig met het restylen van het warenhuis. Dit is binnen tien jaar alweer het derde logo dat ze gaan gebruiken. Op zich logisch, maar ze moeten nu wel een eigen identiteit gaan crexc3xabren, want dan is het herkenbaar voor een klant. Wat betreft de boom… Niet geheel mijn smaak.

  2. Het wordt er niet duidelijker op. Een bedrijf moet juist trots zijn op zijn herkenbaarheid, ik vind de rood-wit-blauwe logo dan ook zeer goed en die andere… laten we daar eens een boompje over opzetten. ๐Ÿ˜‰

  3. Ja, ik heb het oude logo nog meegemaakt. Ik werkte toen bij de V&D. Het nieuwe logo van V&D vind ik wel strak, maar het logo met de boom… Kunnen de klanten nu de boom in?

  4. Het oude logo (bruin/geel) hangt bij veel vestigingen nog aan de gevel. Dat komt erg slordig en armoedig over. Het zorgt bovendien voor verwarring. Een nieuwe huisstijl moet je consequent doorvoeren.

    Het zoveelste nieuwe logo is wel heel erg simpel en qua vorm niet interessant. Het “secundaire beeldmerk” is weelderig en daardoor onrustig.

    Het geheel straalt een identiteitscrisis uit.

    V&D is ZO passxc3xa9!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s