Gaysites

Tussen het enorme aanbod van internetsites, zijn er ook een redelijk aantal speciaal voor homo’s (en dan bedoel ik even geen expliciete pornosites). Wat mij daarbij echter tegenvalt is dat maar weinig van die gaysites echt uitblinken qua vormgeving of functio- naliteit. Dat terwijl het clichxc3xa9 toch zegt dat homo’s zo’n gevoel voor uiterlijke en extravagante vormgeving zouden hebben…

Reden om hier eens een lijstje te maken van homosites die ik wel mooi en/of goed gemaakt vind:

www.gay.nl
Hoewel niet perfect, toch voor wat Nederland betreft de beste combinatie van vorm (kleurrijk) en inhoud (groot forum en heel veel profielen).

www.gayromeo.com
Mooi vormgegeven internationale profielensite met veel handige functies.

www.expreszo.nl
Website van het gelijknamige homojongerenblad. Met veel functies en sinds kort in een fris nieuw design (het vroegere "inpakpapier" was vreselijk)

www.queer.de en www.dbna.de
Twee redelijk uitgebreide Duitse gaysites.

www.zuerigay.ch
Aparte Zwitserse gaysite, met als bijzonderheid de 3D gaYme Chat: je kan een virtuele kloon van jezelf maken om in een 3D-omgeving met andere virtuele deelnemers te chatten (en meer…)!

www.xy.com
Hip en fris vormgegeven site van een Amerikaans homojongerentijdschrift.

www.outzonetv.com
Hippe site van de Amerikaanse gay tv-zender OutZone TV.

www.queer.ba
Een gaysite uit Bosnixc3xab-Herzegovina – wie verwacht daar nou zo’n flitsende site met alles erop en eraan?!?

Als jullie nog andere mooie, goed of leuke gaysites kennen, meld ze dan vooral even!

15 gedachten over “Gaysites

 1. Dat is idd het klassieke voorbeeld voor de strengheid van Kants moraal… Ik heb het nog niet nagelezen, maar ik denk dat het “probleem” van het liegen opgelost zou kunnen worden als je de tweede regel van de categorische imperatief vooropstelt: dat je mensen dus altijd ook als doel moet zien… dan kan het immers gerechtvaardigd zijn om omwille van iemand anders te liegen, bijv. om onderduikers niet te verraden…

  Ik heb de indruk dat Kant er, gezien de dubbele formulering, niet helemaal uitkwam wat nou de juiste verhouding moest zijn tussen de regel (formulering 1.) en de mens (formulering 2.).
  Als je dan het naleven van de algemene regel op de eerste plaats zet, dan krijg je inderdaad soms behoorlijk rigide uitkomsten. Zet je echter de mens op de eerste plaats, dan wordt het al wat menselijker…

  Overigens is het wel grappig dat je nu het liegen als een bezwaar tegen Kants principes aanvoert, want het lijkt haast wel alsof men tegenwoordig minstens zo’n hekel aan liegen (en hypocrisie e.d.) heeft als dat Kant had…

 2. Ik had hier nog niet op gereageerd, omdat ik eigenlijk op mijn eigen weblog hier wel op had willen haken. Maar ik loop achter en daarom hier nog kort.
  1. Het grappige is dat het Frakturschrift juist door Hitler is afgeschaft. Hij wilde moderniseren. M.A. Wes heeft daar een mooi opstel over geschreven.
  2. Normaal ga je er vanuit dat waarden kunnen botsen en dat dus ook de normen die op verschillende waarden teruggaan, kunnen conflicteren. Dan zul je moeten kiezen. Het lijkt op zich duidelijk dat het bewaren van een mensenleven een hogere waarde is dan het vertellen van feitelijke waarheid. Maar ik weet eigenlijk niet of Kant wel aan de mogelijkheid van botsende regels gedacht heeft. Traditioneel is de gedachte immers dat het waren, goed en schone nooit met elkaar kunnen botsen, maar dat ook goede regels nooit met elkaar in strijd kunnen komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s