Casper & Hobbes

Exc3xa9n van mijn favoriete krantenstrips is de Ameri- kaanse strip Calvin & Hobbes, die in Nederland echter Casper & Hobbes heet.

Serieus
Deze strip werd van 1985 tot en met 1995 getekend door Bill Watterson en gaat over de avonturen van het 6-jarige jongetje Calvin/Casper en zijn speelgoedtijger Hobbes.
Hun namen zijn, vreemd genoeg, ontleend aan de 16e eeuwse Franse theoloog Johannes Calvijn en de 17e eeuwse Engelse filosoof Thomas Hobbes.
Niet alleen zijn deze namen ontleend aan moeilijke denkers, ook de op het eerste gezicht kinderlijke avonturen hebben vaak een serieuze, soms zelfs morbide ondertoon…

Leuk
Heel leuk is daarentegen dan weer dat Hobbes in de strips "tot leven komt" als hij alleen is met Calvin/Casper, maar dat hij slechts een schattige speelgoedtijger is, wanneer er anderen bij zijn.
De strips zijn intussen in meer dan 2400 kranten verschenen en van de in totaal 18 stripboeken zijn al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

Links
Officixc3xable homepage:
Calvin and Hobbes
Amerikaanse fansites:
Magic on Paper
The Calvin and Hobbes Album
Cool Calvin and Hobbes Collection
Nederlandse fansites:
Casper en Hobbes
Calvin and Hobbes
Duitse fansite:
www.calvin-und-hobbes.com

10 gedachten over “Casper & Hobbes

  1. Ik heb het niet gekeken, maar wel de uitslag vernomen. Dat Nederlandse liedje kende ik opeens ook, blijkt toch wel in je hoofd te blijven hangen.

    En ik vind het leuk voor Servie!

  2. Ongelofelijk, ik dacht dat ik de meeste strips weleens gezien had, maar deze ken ik totaal niet, ook niet eerder over gehoord. Ziet er wel leuk uit.

  3. Schande aan iedereen die Casper en Hobbes niet kent!! 😉 Geweldig leuke strip. Ik wist het niet van de namen trouwens, ik ken Hobbes wel als filosoof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s