12 gedachten over “Ramses Shaffy

 1. Dat is jammer want ik geloof in het individu. In de uniekheid van elk mens om weer juist andere dingen te doen die goed zijn voor de samenleving of voor de naasten.
  Ik zou toch het individu aanspreken op z’n gedrag en niet de leider van een groep, in mijn ogen heeft dat weinig zin.
  We zullen zien hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen.

 2. Betreft het hetzelfde ‘collectivisme’, de ‘groep’ van de straat en de ‘groep’ van ‘ons volk’? Ik denk niet dat individualisme en collectivisme dichotoom zijn. Ik denk dat ze door elkaar en in elkaar over lopen. enerzijds is er een zeer sterke individualisme. Kijk naar jongeren die zich veel op het internet begeven, alleen achter hun leppie, een black berry etc. en anderszijds zie je op dit internet ontwikkelingen 2.0 en 3.0 waarin dat collectivisme weer opgezocht wordt.

 3. Ja met collectivisme duid ik zowel de groep van de straat als de groep van “ons volk” aan, omdat in beide gevallen de nadruk op de groep ligt.
  Natuurlijk lopen individualisme en collectivisme altijd door elkaar heen, in de praktijk is niets zwart-wit, maar ik heb dat hier gedaan omwille van de duidelijkheid. Een genuanceerde werkelijkheid sluit immers niet uit dat het ene of de andere aspect van toenemende invloed is.

 4. Ramses, levensgenieter bij uitstek.
  Ik herinner me de tijd (jaren zeventig) dat hij -doorgaans met slok op- in de kroeg op tafel sprong en hartstochtelijk het hoogste lied zong.

  Dank voor je bezoek en reactie op mijn weblog.

  ***

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s