Dichters uit de Domstad

Afgelopen zaterdag ben ik naar "Utrecht voor Beginners – Dichters uit de Domstad" geweest. Hierbij traden een 12-tal Utrechtse dichters op in het fraaie gebouw dat nu Vredenburg Leeuwenbergh heet. Dit kloosterachtige pand werd in 1567 gebouwd als een pesthuis, maar zou gebruikt gaan worden door een kerk, het Franse leger en de universiteit.

Vroeger zou ik uit mezelf niet gauw naar optredens van dichters zijn gegaan, enerzijds vanuit het vooroordeel dat moderne dichtkunst al te nihilistisch zou zijn, anderzijds omdat zich nooit een goede gelegenheid voordeed. Maar nu trad ook een goede vriend van mij op, van wie ik al eerder wat gelezen en gehoord had, zodat beide redenen geen stand meer hielden.

Inmiddels zijn er op YouTube ook wat filmpjes van enkele dichters te zien, die een indruk geven van wat er werd voorgedragen:

De avond "Utrecht voor Beginners – Dichters uit de Domstad" was de eerste in een serie van drie, onder de titel "Heytze houdt Huis". De volgende vindt plaats op zaterdag 23 januari 2010 op dezelfde locatie. Voor geinteresseerden zeker aanbevolen!

2 gedachten over “Dichters uit de Domstad

  1. Ik ben ook een paar keer in Utrecht geweest naar een middag met dichters maar dat was een andere locatie. Dichten is een tijdje helemaal “uit” geweest, ben blij dat er de laatste tijd weer meer belangstelling voor is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s