Café April weer open!

Gisteravond vond de langverwachte heropening van Café April in de Reguliersdwarsstraat plaats – uiteraard was ook ik daar bij aanwezig, en bepaald niet als enige, want voor de gelegenheid was er een dubbel happy hour waarbij de drank volledig gratis was. Heel leuk, maar het barpersoneel bleek er nog niet echt handig in te zijn, zodat het wachten op de drank zowat langer duurde dan het opdrinken ervan.

Massaal
Onder de honderden nieuwsgierigen trof ik ook enkele bekenden en een paar vrienden aan, met wie ik de rest van de avond door zou brengen. De April en de Reguliersdwarsstraat stonden tot laat in de avond vol met mensen – zo druk is het er op een doordeweekse dag lang niet geweest!

 

Primeur
De meeste mensen waren natuurlijk vooral benieuwd naar het nieuwe interieur. Ikzelf had daar een aantal dagen eerder al een eerste glimp van opgevangen en had daarmee dan ook een primeur voor mijn regulierswebsite! Het leverde me in elk geval enkele honderden extra bezoekers op 😀

Verschillen
Hoewel vantevoren was gezegd dat de nieuwe April niet op de ARC mocht gaan lijken, bleek dat nu toch wel voor een deel het geval te zijn: modern, strak, en hoofdzakelijk zwart-wit.
Ook de nieuwe indeling week niet heel erg veel af van zoals die voorheen was. In plaats van de grote carousselbar is nu een vierkante eilandbar gekomen – dat de draaiende bar niet is teruggekeerd zullen velen jammer vinden. Wel leuk is dat verschillende elementen afwisselend in regenboogkleuren verlicht zijn. Ook de toiletruimte is mooi, vrij oosters, vormgegeven.

 

Tattoos
Meest opvallend kenmerk van de nieuwe April zijn de paars-roze lichtbakken aan het plafond met daarop tribalfiguren, vooral bekend van tattoos. Ook het nieuwe logo van de April vertoont een tribalachtig teken. Interieurarchitect Eric Kuster, bekend van o.a. de ARC, Club Roque en Jimmy Woo, verklaarde in Het Parool dat hij zich door deze tatoeagefiguren had laten inspireren omdat die “fashionable, gay, hetero en internationaal” (en sexy voeg ik daar even aan toe) zijn, net zoals de sfeer van de April zelf. Hoewel ikzelf niet bepaald een fan van tatoeages ben, vind ik het met deze verklaring toch wel een aardige vondst 🙂

Verder
Na flink gedronken te hebben bij de April namen Marius en ik eerst nog even een patatje bij de snackbar even verderop in de Reguliersdwarsstraat, vervolgens nog een kroketje bij de Febo in de Reguliersbreestraat, om ons daarna weer bij mijn naamgenoot te voegen, die reeds in Palma’s Hoekje zat. Daar dronken we nog wat – in een heel wat meer Amsterdamse sfeer dan in de Reguliers 😀

> Meer informatie en foto’s op www.reguliers.net!

4 gedachten over “Café April weer open!

 1. Ik wist niet dat het bedrijf van Palma daar zat, ben er ook nog nooit geweest. Ik ben wel nieuwsgierig naar de Havanna, toch maar eens een kijkje nemen.

 2. Goh had weer heel wat bij te lezen op je site.
  Was laatst nog even overdag voor mijn werk in de Reguliers (bij Dynastie)wat is dat veranderd zeg, herkende het zowat niet meer.
  Belachelijk dat je geblockt bent bent gay europe.eu commentaar moet toch kunnen.
  Off topic,Ik sta in de startblokken voor een geweldig weekend in Leiden met als een van de hoogtepunten de Diva Queen of the Year verkiezing vrijdagavond.(meer daarover op mijn log van morgenavond)

 3. Ziet er goed uit en inderdaad erg druk in de Reguliers Dwarsstraat.
  Ik ga dit jaar eens proberen tijd vrij te maken voor de Gay Pride en moet ook nog steeds naar de Lellebel.
  En wil ook weer ens stappen in de Reguliers Dwarsstraat, kortom ik krijg het nog druk hahahahh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s