Verrassingen in Amsterdam

Gisteravond ben ik naar Amsterdam geweest, voor wat een avondje vol verrassingen zou blijken 😀

Trein
Om te beginnen kreeg ik al op de heenweg een sms van mijn vriend Maarten dat hij toevallig ook in Amsterdam zou zijn, bij een wake voor de demonstranten in Iran. In de trein zelf liep ik even toevallig mijn collegaweblogger Philizz tegen het lijf. Met hem kwam o.a. mijn verbanning van gay.nl weer even ter sprake.

Wake
Aangekomen in Amsterdam ging ik eerst even langs de wake op het Beursplein. Er stonden zo’n honderd mensen met zwarte en groene ballons. Na even bijgepraat te hebben met Maarten, ging ik weer verder naar mijn afspraak met Marius in de Soho in de Reguliersdwarsstraat.

Soho
Marius was er nog niet, maar er bleek wel een oude bekende bij Soho op het terras te zitten, in gesprek met een onbekende man van in de veertig. Deze man bleek echter, om wat voor reden dan ook, met elk van ons te willen aanpappen, op een flirterige manier die mij helemaal niet aanstond. Ik liet wel vrij duidelijk blijken dat ik geen interesse had, maar het verbaasde me hoe hardnekkig hij toch volhield…

Feest?
Ik was mede naar de Soho gegaan om te zien of er iets ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan zou zijn. Op de dag zelf, 10 juni, was er niets, maar er werd gezegd dat er misschien deze avond wel een feestje zou zijn. Dat bleek helaas niet het geval, en de reden zou later ook wel duidelijk worden…

Havanna
Na de vervelende man eindelijk afgeschud te hebben, ging ik met Marius naar de nieuwe Havanna aan het begin van de Reguliersdwarsstraat. Deze zaak was eind april geopend in het pand van het vroeger zo befaamde danscafxc3xa9 Havana (1989-2002) en was eerst een gewone heterozaak. Nu bleek het echter sinds afgelopen donderdag "officieel" een homozaak geworden te zijn.
Als teken daarvan hing er een regenboogvlag uit – nadat de Kooistrazaken hun regenboogvlaggen vorige zomer weggehaald hadden, vond ik het prachtig weer zo’n vlag in de Reguliersdwarsstraat te zien!


De nieuwe Havanna met regenboogvlag

Gemengd
Maar de Havanna had nog een verrassing: om er meer een homozaak van te maken bleken diverse personeelsleden van de Soho hierheen te zijn overgestapt, tot en met de toiletjuffrouw aan toe!
De nieuwe Havanna heeft al een goede naam als cocktailbar en een behoorlijke aanloop. Het publiek lijkt nog in meerderheid hetero te zijn, maar is wel erg gevarieerd – precies zoals in de vroegere Havana en daarmee kan de omvorming naar een homozaak ook wel gezien worden als een mooie markering van het feit dat de oude Havana precies 20 jaar geleden werd geopend 😀


Mensen bij de nieuwe Havanna

Palma
Tenslotte zijn we nog even naar Palma’s Hoekje geweest, een cafeetje op de hoek van de Amstel en de Amstelstraat, dat gerund wordt door Palma, die in de Amsterdamse gayscene al bekend was uit het Mixcafxc3xa9 aan de Amstel en landelijk bekend werd als huishoudster in het realityprogramma De Gouden Kooi.
Palma’s Hoekje is de afgelopen tijd snel populair geworden met o.a. een bingo-avond (in navolging van de Zeedijk) en is daarmee een geduchte concurrent geworden voor homocafxc3xa9 ’t Leeuwtje in het oostelijk deel van de Reguliers- dwarsstraat.

PS:
Het bleek dat het homocafxc3xa9 naast Palma’s Hoekje, De Krokodil, nieuwe eigenaren heeft en sinds 28 april j.l. is omgedoopt tot Mon Ami. Omdat De Krokodil bekend stond als dxc3xa9 bar voor oudere homo’s is de naamsverandering wel begrijpelijk, maar toch jammer, want de naam De Krokodil werd al sinds 1957 gevoerd en daarmee was dit de langst onder dezelfde naam bestaande homozaak van Amsterdam.

9 gedachten over “Verrassingen in Amsterdam

 1. Ik heb gay.eu zelf al een tijdje verbannen. Maar wel vreemd dat deze site aan censuur doet en niet echt goed tegen kritiek kan.
  Er zijn toch genoeg andere gay-sites?

 2. Jawel, maar de andere sites zijn allemaal een stuk kleiner wat het aantal (Nederlandse) leden betreft, en, wat belangrijker is, een hoop mensen spreek ik alleen via gay.eu. Ik ken ze bijv. wel in het echt of heb mailadressen enzo, maar we zijn gewoon gewend om elkaar via de messenger daar te spreken.

 3. Je kunt zeggen wat je wilt, maar ik ben erg tevreden over de nieuwe gay.nl-layout. Het was even wennen, maar het ziet er een stuk frisser uit en qua functionaliteit bevalt het grotendeels goed.

 4. gay.nl begint Stalinistische trekjes te vertonen.. Het is werkelijk schandalig hoe men daar met mensen omgaat.

  Gelukkig begint het velen op te vallen, zelfs de meest correcte en genuanceerde forummers laten weten het de minachtende houding van gay.nl meer dan beu te zijn.

  Zelf heb ik een IP-ban gekregen omdat ik mij hardop afvroeg waarom Paul was verwijderd: 1 van die correcte en genuanceerde forummers die niets anders deed dan kanttekeningen zetten bij de veranderingen op de site.

  Hoogmoed komt voor de val: het is wachten op een alternatief en dan zal men daar merken dat een goede omgang met gasten van levensbelang is voor elk bedrijf.

 5. Ik wist niet dat het bedrijf van Palma daar zat, ben er ook nog nooit geweest. Ik ben wel nieuwsgierig naar de Havanna, toch maar eens een kijkje nemen.

 6. Goh had weer heel wat bij te lezen op je site.
  Was laatst nog even overdag voor mijn werk in de Reguliers (bij Dynastie)wat is dat veranderd zeg, herkende het zowat niet meer.
  Belachelijk dat je geblockt bent bent gay europe.eu commentaar moet toch kunnen.
  Off topic,Ik sta in de startblokken voor een geweldig weekend in Leiden met als een van de hoogtepunten de Diva Queen of the Year verkiezing vrijdagavond.(meer daarover op mijn log van morgenavond)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s