Verbannen van Gay.eu

Vandaag kreeg ik het bericht dat mijn lidmaatschap van Gay.eu geblokkeerd is – zonder voorafgaande waarschuwing, met onmiddelijke ingang en voor onbepaalde tijd….

Reden
Als reden voor de blokkering werd aangegeven dat ik aanhoudend en teveel negatieve draadjes, reacties en profielteksten geschreven zou hebben. Inderdaad heb ik flinke kritiek gehad, eerst op hun willekeurige forummoderatie en later op de nieuwe vormgeving (zie daarover mijn eerdere log). Mijn kritiek was soms flink fel, maar wel ter zake doend en ik was daarin ook zeker niet de enige… ik ben dus erg benieuwd of er nu meer "lastposten" zoals ik verbannen zijn…

Reclame
Wat kennelijk de druppel was die de emmer voor de gay.eu-directie deed overlopen, was mijn reactie op een draadje waarin geklaagd werd over een nieuwe reclamebanner, midden in iemands profiel. Ik schreef daar als reactie bij dat ze ook nog steeds een vreselijk banale en smerige reclamebanner bovenin hadden staan, met de details daarvan wil ik mijn weblog niet bevuilen. Dat draadje bleek gisternacht al gewist te zijn…

Gemis
Hoezeer ik me ook aan die site kon ergeren, deze verbanning is nu toch wel erg ingrijpend… dezer dagen is het nota bene op de kop af 5 jaar geleden dat ik daar mijn profiel aanmaakte en in die jaren heb ik er heel wat leuke mensen leren kennen, een aantal zijn hele goede vrienden geworden. Ook de discussies die ik op het forum voerde zijn bijna legendarisch geworden… Nu was ik de laatste tijd al niet veel meer op het forum, maar de contacten met mijn vrienden daar mis ik nu al wel….

Update 28-5-2009:
Inmiddels had een goede vriend van me het in het gay.eu-forum voor mij opgenomen, maar niet alleen werd diens topic kort daarna verwijderd, ook hijzelf heeft nu een volledige IP-ban voor onbepaalde tijd…

Update 29-5-2009:
Gistermiddag heb ik gay.eu een mail gestuurd met het verzoek tot opheffing van de ban, aangezien die buitenproportioneel zwaar is. Daar tot nu toe echter nog geen antwoord op gehad.

Update 2-6-2009:
Nog steeds geen antwoord gehad van Gay.eu. Inmiddels zijn er wel weer een hoop kritische forumtopics verwijderd en hebben diverse anderen ook een meer of minder zware ban gekregen.

Update 3-6-2009:
Vandaag antwoord gehad: dat ik mijn ban ongerechtvaardigd vindt doet er niet toe, het enige dat telt is wat zij vinden, de ban blijft staan en daar is geen verdere correspondentie over mogelijk – aldus Gay.nl.

Update 17-6-2009:
Na nog twee verzoeken mijnerzijds tot op heden geen enkele reactie van gay.nl meer vernomen.

10 gedachten over “Verbannen van Gay.eu

 1. Mooi verslag en leuke foto’s op de Reguliersite.
  En (je weet ondertussen denk ik)ondanks dat ik overal voor in ben en vrijwel niets vreemd vind, kan ik mij indenken dat je die vlaggen geen succes vond, ben het met je eens, niet echt slim aangepakt.

 2. Gave fotos van de Koninginnedag met een zwart randje. Leuk om te zien dat je vorig jaar in cafe het Mandje bent geweest, een van mijn favorieten toen ik nog in Amsterdam woonde en het nog open was. Maar, gaaf hoor zoals jij de vele fotoxb4s zo makkelijk weet weer te geven. Had ik dat maar met de serie van Egypte gedaan, had een stuk minder ruidmte op weblog ingenomen. Leuk sfeertje heb je neergezet.

 3. Ik heb gay.eu zelf al een tijdje verbannen. Maar wel vreemd dat deze site aan censuur doet en niet echt goed tegen kritiek kan.
  Er zijn toch genoeg andere gay-sites?

 4. Jawel, maar de andere sites zijn allemaal een stuk kleiner wat het aantal (Nederlandse) leden betreft, en, wat belangrijker is, een hoop mensen spreek ik alleen via gay.eu. Ik ken ze bijv. wel in het echt of heb mailadressen enzo, maar we zijn gewoon gewend om elkaar via de messenger daar te spreken.

 5. Je kunt zeggen wat je wilt, maar ik ben erg tevreden over de nieuwe gay.nl-layout. Het was even wennen, maar het ziet er een stuk frisser uit en qua functionaliteit bevalt het grotendeels goed.

 6. gay.nl begint Stalinistische trekjes te vertonen.. Het is werkelijk schandalig hoe men daar met mensen omgaat.

  Gelukkig begint het velen op te vallen, zelfs de meest correcte en genuanceerde forummers laten weten het de minachtende houding van gay.nl meer dan beu te zijn.

  Zelf heb ik een IP-ban gekregen omdat ik mij hardop afvroeg waarom Paul was verwijderd: 1 van die correcte en genuanceerde forummers die niets anders deed dan kanttekeningen zetten bij de veranderingen op de site.

  Hoogmoed komt voor de val: het is wachten op een alternatief en dan zal men daar merken dat een goede omgang met gasten van levensbelang is voor elk bedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s