Ontmoeting in Utrecht

Afgelopen zaterdagavond ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar Utrecht geweest. Ik had er afgesproken met enkele goede vrienden die ik via gay.eu heb leren kennen, maar ook al langere tijd niet meer gezien had. Het zou een kleinere versie worden van de grotere forumontmoeting van ruim anderhalf jaar geleden.

Mooi
Op het Centraal Station had ik om 18.30 eerst afgesproken met Joost, die er al was. Samen liepen we de stad in, helaas was het ijzig koud, maar de stad was nog mooi versierd met lichtjes in de bomen langs de grachten. Ook indrukwekkend was de verlichte Domtoren, net als het donkere plein erachter, voorstellende dat daar het middenschip van deze ooit enorme kerk stond.

Eten
We hebben eerst een plek gezocht om te eten en dat werd muziekcafxc3xa9 ’t Oude Pothuys. Je bleek via een smal trappetje naar beneden te moeten en kwam dan uit in een zogeheten werfkelder. Daar was een gezellig cafxc3xa9-restaurant, waar we lekker, goed en niet duur gegeten hebben.

Discussie
Tegen 21.00 uur zijn we toen naar eetcafxc3xa9 De Vingerhoed aan Het Wed, een gezellig straathoekje met diversecafxc3xa9’s, gegaan, waar Piet en Tony zich bij ons voegden. Onder het genot van de nodige biertjes en wijntjes werd er toen flink gediscussieerd over omstreden onderwerpen als Israxc3xabl en de Palestijnen, de VS en Irak, de Paus en homoseksualiteit. In het echt gaat dat toch altijd makkelijker dan op het gay.eu-forum waar we doorgaans over deze dingen discussieren.

Gayscene
Tegen 2.30 uur werd besloten naar een homozaak te gaan. Zodoende liepen we langs de Oudegracht, langs het tot een fraaie club verbouwde Winkel van Sinkel en langs Utrechts nieuwe gayclubavond EnSuite naar homobar Chueca. Van buitenaf zag deze zaak er niet heel toegankelijk uit en binnen waren er maar weinig mensen in een strak wit-groen interieur. Ik geloof dat niemand van ons dit erg aantrekkelijk vond en dus gingen we naar het schuintegenovergelegen homocafxc3xa9 Bodytalk.
Tot mijn verbazing moest hier eerst worden aangebeld, voordat een portier de deur open deed – net zoals in de tijd vxc3xb3xc3xb3r de homo-emancipatie… Binnen was deze zaak wel gezellig, een beetje een sfeer zoals de Amsterdamse homocafe’s langs de Amstel. Ook was er nog een kort travestie-optreden.

Hoewel het zeker wel gezellig was, moest ik hier wel met enige weemoed denken aan mijn geliefde Reguliersdwarsstraat – die is ook niet meer wat het geweest is, maar als ik het vergelijk met de drie-en-een-halve vrij kleine homozaken in een stad als Utrecht, dan is de Amsterdamse gayscene toch nog steeds heel veel groter en gevarieerder en zijn met name de grote en gemende Regulierszaken nog altijd tamelijk uniek…

Interessant
Rond 3.30 uur gingen Piet en Tony weer huiswaarts en bleef ik nog een tijdlang praten met Joost – altijd interessant vanwege zijn belevenissen in landen en plaatsen waar ikzelf waarschijnlijk nooit zal komen: Houston, Peking, India en het Midden-Oosten. We bleven nog tot ruim na de sluitingstijd van 4.00 uur.

Verlaten
Door de hopelijk laatste zo koude nacht van deze winter liepen we toen terug naar het Centraal Station, dat zo goed als verlaten was. Ik vind dat altijd wel iets hebben, de serene rust van zo’n station, of bijv. ook van winkelstraten, die normaal zo enorm druk zijn. Met de nachttrein van 5.07 uur vertrokken we tenslotte richting huis, waarbij ik in Amsterdam overstapte en Joost zijn reis naar Delft voorzette.

7 gedachten over “Ontmoeting in Utrecht

  1. Heerlijk zo’n avond waarop je eens lekker kunt kletsen met mensen die je normaalgesproken via internet spreekt.
    Laatst was ik nog bij de Winkel van Sinkel, na een hotelovernachting hebben we daar met een groep gegeten, erg gezellig.
    Idd is de Reguliers vrij uniek en ik mag daar dan ook graag regelmatig een kijkje nemen, maar Paul, ga ook eens naar Nijmegen, erg gezellig.

  2. In Utrecht heb ik mijn eerste schreden in homoland gezet: het is me nu te provinciaals: schiet er altijd van in een depressie. Voor mij geld: Geef mij maar Amsterdam , dat is mooier dan parijs 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s