Motorola Sectel Briefcase

Had ik vorige keer een klein onderdeel voor bij mijn Motorola Sectel-telefoon gekocht, deze keer heb ik via eBay een groot ding weten te bemachtigen: een koffer voor de mobiele versie van zo’n beveiligde telefoon:

 

Installatie
Aan de buitenkant ziet het eruit als een doodgewone koffer, maar binnenin bevindt zich een installatie om mobiel te kunnen telefoneren via GSM. Daartoe zit aan het deksel een kleine uitklapbare antenne.
Om gesprekken hiermee tegen afluisteren te beveiligen kan er een speciale versie van een Motorola Sectel-telefoon (STU-III/CT – Cellular Telephone) in worden vastgezet. Via een batterij wordt deze dan van stroom voorzien.
Er zijn voorts aansluitingen om de batterij op te laden en desgewenst een vaste telefoonlijn aan te sluiten. Met een schakelaar kan dan tussen de vaste of de mobiele lijn worden gekozen.

 

Exclusief
Zo’n koffer is speciaal gemaakt voor mensen die ook onderweg beveiligd moeten kunnen telefoneren. Denk daarbij aan belangrijke zakenlieden, diplomaten en hoge overheidsfunctionarissen en misschien zelfs de Amerikaanse president ook wel (de gewone Motorola Sectel gebruikt hij immers ook)…
Het hoefde dan ook niet goedkoop te zijn en dat was het ook niet: inclusief het speciale telefoonapparaat kostte zo’n hele set voor Amerikaanse staatsburgers $ 5500,- en voor buitenlanders $ 7500,-.
Ik heb zelf dus alleen de koffer gekocht, voor een minimaal bedrag – de verzendkosten waren hoger, maar gezien de lage Dollarkoers van nu hoefde ik dit bijzondere item niet te laten gaan

Koffer
De koffer zelf, met cijferslot, is een zeer degelijk en fraai gemaakt klassiek model van Platt Luggage Inc., een grote fabrikant van professionele koffers uit Chicago. Afgaande op het model zal hij uit de late jaren ’80 stammen.
In de jaren ’90 werd voor de mobiele beveiligde telefonie een nieuw model koffer in gebruik genomen van het toen zeer populair geworden merk Samsonite (zie foto rechts).

Verdacht
Mijn koffer kwam uit de VS, maar is toch relatief snel aangekomen, ondanks dat de doos wel twee keer ter inspectie is opengemaakt – dat was namelijk te zien aan het speciale plakband waarmee die dan naderhand weer wordt dichtgeplakt:

De mensen van de post en/of de douane zullen toch wel even gek hebben opgekeken, want wat kan er nou bijna verdachter zijn dan een ouderwetse koffer met daarin knopjes, lichtjes, draden en een antenne…?! ๐Ÿ˜€

4 gedachten over “Motorola Sectel Briefcase

  1. Erotiek is zeker belangrijk en niet alleen met als doel seks te hebben. Ik denk dat we allemaal weleens situaties meemaken die erotisch zijn zonder dat er meteen seks aan te pas komt ๐Ÿ˜‰
    Goed stuk schrijfwerk!

  2. Erotiek is inderdaad krachtig. Het legt een brug tussen A kortetermijn-overleven (in relatief grote algemene conditie – en dus relatieve zekerheid – individueel overleven) en B langetermijn-overleven (het optimaliseren van het voortplantingssucces door partnerselectie middels uitwisseling van signalen van A).

    Ook in groter verband gaat dit op: we werken liever samen met mensen met veel A en B, omdat het onze eigen A en B versterkt. A en B zijn dus niet los van elkaar te zien.

    Met de huidige overbevolking is dit rationeel niet meer noodzakelijk. Maar hee, de neocortex is alleen maar een gadget van de laatste tijd, ten behoeve van de diepere lagen. De evolutie houdt geen enkele revolutie bij, die blijft zo ouderwets als de holbewoners.

    Dan hebben we nog C, het optimaliseren van het groeps-overleven. Dat is in de eerste plaats altijd familie-bewustzijn. Vroeger kwam daarbij stam-bewustzijn (en nog steeds: zie de Ajax-tribunes, of neem zomaar een kliek). Het ging van dorpsbewustzijn naar nationalisme en tegenwoordig is de hele wereldbevolking onderling afhankelijk voor haar overleven, hetgeen onze realiteit te boven gaat. C in zijn huidige vorm, van armoede- en milieustrijd, tegen een achtergrond van dreigende overbevolking, heeft veel te weinig lijfelijk voelbaar resultaat. Het motiveert niet en is dus niet erotisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s