Pet Shop Boys

De Pet Shop Boys zijn een Engels popduo, dat met name in de tweede helft van de jaren ’80 zeer populair was.

Het duo bestaat uit Neil Tennant (zang) en Chris Lowe (keybord), die elkaar in 1981 toevallig ontmoetten en sindsdien, tot op de dag van vandaag, samen muziek maken!

Hun stijl kan worden omschreven als elektronische dance met soms bombas- tische synthesizermuziek, inspirerende ritmes, maar een vrij emotieloze zang.

De Pet Shop Boys hebben regelmatig ook samengewerkt met vele andere beroemde artiesten, zoals bijv. Elton John, Madonna, Kylie Minogue en Tina Turner.

Enkele van hun nummers zijn ware klassiekers en behoren ook tot mijn per- soonlijke favorieten. Met name zijn dat:

 

Always On My Mind – gecovered van Elvis Presley in 1987:

 

Go West – gecoverd van The Village People in 1993:

 

Gay
Diverse songteksten en videoclips van de Pet Shop Boys hebben een tamelijk homo-erotische lading. Niet geheel verwonderlijk aangezien in elk geval zanger Neil Tennant zelf homo is.
Bovendien speelden sommige songs een rol in het kader van de midden jaren ’80 uitgebroken aids-crisis, hoewel Tennant en Lowe steeds hebben benadrukt dat hun nummers door iedereen op een eigen manier gexc3xafnterpreteerd kunnen worden…

Links
– Homepage: www.petshopboys.co.uk
– Fansite: www.petshopboys-online.com
– idem: www.petshopboys.net

9 gedachten over “Pet Shop Boys

 1. Het lijkt wel een token, zo’n ding dat telkens als je het opent een unieke code genereert, maar dan voor internet. Leuk om te zien hoe je verzameling zich uitbreidt.

 2. Leuk voorbeeld ook, die Bush in dat schooltje … )o:
  Mij houd het gesprek dat hij toen voerde meer bezig dan het toestel waarmee hij dat deed. Tenzij jij natuurlijk leert hoe je het gesprek openbaar kunt maken met jou kennis van het systeem. (o:

 3. Bij mijn weten worden zulke geheime telefoongesprekken niet opgenomen, dus je enige kans om er wat van op te vangen, was door het toendertijd op dat moment af te luisteren….

  … maar precies om dat te verhinderen, gebruikte hij natuurlijk ook die telefoon!
  En, wederom bij mijn weten, is de versleutelingsmethode daarvan nog steeds niet gekraakt… 😀

 4. Dat zou je denken, maar ze hebben elkaar ontmoet in een electronicazaak, waar een van hen een kabeltje voor de synthesizer nodig had… Hun naam hebben ze wat later ontleend aan, inderdaad, de dierenwinkel van een gezamelijke vriend, als ik het goeg heb…

 5. PetShopBoys! Genoeg LP’s en 12″singles hier in huis. Beste nummer vind ik nog altijd Being Boring. En’k heb nog steeds een zwak voor Chris Lowe..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s