A night in Exit

Afgelopen zaterdag ben ik weer uitgebreid uitgeweest in Amsterdam. Reden was dat Danixc3xabl (een vriend uit Antwerpen) weer eens in Amsterdam uit wilde, dus heb ik hem een en ander laten zien. Jammer was alleen dat het in het begin van de avond met flinke regen en wind behoorlijk slecht weer was…

Eten
Na aankomst op het Centraal Station zijn we dus snel naar het dichtbijzijnde restaurant Dwaze Zaken gegaan om daar eerst wat te eten. Na afloop daarvan regende het nog steeds, dus zijn wel heel snel door de Warmoesstraat richting Reguliersdwarsstraat gegaan.

Drinken
Eerst gingen we daar naar cafe ’t Leeuwtje, waar vaak veel mensen van gay.eu zijn, maar nu, door het slechte weer, helaas niet. Vervolgens naar Amstel Fifty Four (de vroegere Amstel Taveerne), met het fraaie gloednieuwe interieur, dat nu voor de kerst nog eens extra mooi versierd was.

Soho
Nadat Danixc3xabl wat extra geld gepind had, zijn we naar de Soho gegaan, waar even later Ivo en een vriend binnenkwamen. Weer wat later kwam ook mijn goede vriend Marius en hebben we gezellig gepraat en gedronken.
Ondertussen kwam geheel onverwacht Piet, alias Mentolkees, uit Utrecht met een paar vrienden binnen en attendeerde Marius me nog op de grote baas van de regulierszaken: Sjoerd Kooistra!

Exit
Nadat Ivo afscheid had genomen, gingen we met z’n driexc3xabn naar discotheek Exit. Ook daar hebben we een tijdlang gepraat, gezeten aan de bar op de eerste verdieping. Ik voelde daar op een gegeven moment letterlijk nattigheid en bij nader onderzoek bleek het plafond boven ons te lekken!
Vanaf de vloerbalken kwamen telkens druppels naar beneden en van xc3xa9xc3xa9n van de balken bladderde al de verf af….
Oorzaak is waarschijnlijk dat de barinstallatie erboven lekt, iets wat voor zowel een horecagelegenheid als een monumentenpand (een voormalig koetshuis uit 1766) natuurlijk bepaald niet de bedoeling is…

Darkroom
Als homodiscotheek heeft de Exit, op de bovenste verdieping, ook een zogeheten darkroom. Dat zal menigeen als iets bijzonder vreselijks in de oren klinken, maar nuchter bekeken is het niets meer dan de binnenhuisvariant van de donkere steegjes en parkjes waar homo’s vroeger, en buiten de grote steden nog steeds, snel enige simpele seksuele dingen kunnen uitvoeren.
In de Exit ziet het eruit als een goedkoop spookhuis: donker, hokkerig, doolhof- achtig. Gedurende de nacht zie je dan, net als bij de cruising-area’s buiten, regelmatig mannen daarheen gaan, op goed geluk, of met iemand die ze beneden hebben versierd…

Dansen
Maar een disco is in de eerste plaats natuurlijk om te dansen en dat heb ik dan ook gedaan (Danixc3xabl had denk ik iets te veel gedronken om lang te kunnen dansen). Ik stond daarbij op het balkon van de dansruimte, vanwaar je een mooi uitzicht op de dansvloer beneden hebt.
Dat is vooral gaaf wanneer de stroboscoop gebruikt wordt: dat is een zeer snel en zeer sterk flitslicht waardoor het lijkt alsof de bewegingen vertraagd plaatsvinden – een heel gek gezicht om dat te zien!
Toen tegen 5.00 uur het licht weer aanging, hebben we onze jassen opgehaald en aan de overkant van de straat nog een patatje gegeten.

Terugreis
Daarna zijn we teruggelopen naar het Centraal Station – het was inmiddels gelukkig droog en niet meer zo koud. Wat me opviel was dat op het station, naast een groepje punkjongeren, bijna alleen mensen liepen die ik ook in de Exit gezien had – gaan hetero’s dan niet met de trein terug na het stappen in de grote stad…?!?
Nadat Danixc3xabl zijn trein richting Belgixc3xab had genomen, ging ik naar het perron voor mijn trein. Daar zat toevallig een jongen die ik eerder die avond was tegenge- komen als vriend van een vriend. Hij moest met dezelfde trein, dus we hadden daardoor de gelegenheid om elkaar wat nader te leren kennen. Zoiets gaat zo wat makkelijker dan in het lawaai van een disco…

29 gedachten over “A night in Exit

 1. Paul de Leeuw… aanvankelijk een nogal provocerende relnicht, maar nu aardig op weg in de voetsporen van eerdere muzikale homo’s als Jos Brink, Robert Long en Wim Sonneveld…

 2. Nogal wat mensen die ik ken vinden De Leeuw verschrikkelijk. Maar ik heb hem met de beste wil van de wereld nooit níét leuk kunnen vinden.

  Echt vers, die agenda en alles. Kaftpapier en een broodtrommeltje heb ik niet meer nodig. Wel wil ik al jaren een agenda van Waldorf en Stadler. Maar nee, nooit gevonden. Terwijl ze toch beroemd genoeg zijn.

 3. Ik vind Jos Brink en Robert Long toch wel een trapje hoger staan dan Paul de Leeuw. Ik denk niet dat Paul ze ooit zal evenaren en al helemaal niet zal overtreffen. Om over Wim Sonneveld nog maar te zwijgen.

 4. Natuurlijk gaan hetero’s ook met de trein terug, maar de laatste trein die naar Almere vertrekt is om 0:36 (veel te vroeg dus!) en anders moet je wachten tot 5:50 uur. Er gaat nog wel een nachtbus vanaf het Leidseplein maar daar wil je liever niet inzitten.
  Zo af en toe met een groep nemen we nog weleens een taxi(bus) terug.

  Je hebt je in elk geval vermaakt, dat is duidelijk.

 5. @ Tijn
  Antwerpen is voor wat betreft homo-uitgaan wel een place to be ja 😉

  @ Pasula
  Hmm… ik heb toch een tijd op het CS gezeten en om nou te zeggen dat er veel hetero’s terug huiswaarts gingen… nee…
  Maar ja, ofwel die gaan naar afterparty’s die nog langer duren, ofwel ze hoeven natuurlijk minder dan homo’s naar Amsterdam te komen, aangezien voor hen ook in kleinere plaatsen meer te doen is…

 6. Nuchter bekeken of niet, het darkroom gebeuren heb ik nooit kunnen begrijpen. Ik denk niet dat dit komt doordat ik hetero ben, maar vrouw. Of hebben lesbo-clubs ook een darkroom? Kan me nauwelijks voorstellen.

 7. Haha, die Pim. Niet intelligent genoeg om het zich te veroorloven eens lekker ongecompliceerd te zijn. Continu in de kramp om te bewijzen dat zijn ikuutje hoger is dan dat van anderen. Ha ha ha ha ha…

 8. UPDATE:
  Afgelopen zaterdagavond en -nacht ben ik wederom in de Reguliers uitgeweest: eerst een kopje koffie in de April, vervolgens naar de Soho, waar ik Marius en Ivo weer trof.

  Toen we de Soho verlieten kwam er een enorme zwarte Rolls Royce aanrijden, die op de stoep voor snackbar Noona parkeerde. Ik heb even gewacht, maar er kwam echter niemand uit…

  Vervolgens ging ik naar de Exit, waar Donny & friends al waren en waar de rest van de nacht het nodige “geslet” werd 😀

  Terug op het Centraal Station waren er nu wel een stuk meer hetero’s en andere mensen dan de vorige keer.

 9. Beste Pim,

  Ik kan me je gevoel goed voorstellen. Ook ik heb vroeger een periode gehad waarin ik me ergerde aan zogenaamde platheid, domheid en ordinair vermaak.
  Inmiddels heb ik echter, God zij dank, ingezien dat oppervlakkigheid niet per definitie slecht en intelligentie niet per definitie goed is.

  Waar het namelijk veel meer om gaat is (levens)wijsheid: het weten en aanvoelen van wat goed en niet goed is (zie daarover mijn eerdere log Innerlijke diepgang). En dat is niet automatisch gekoppeld aan intelligentie en kennis, maar vind je bij mensen van hoog tot laag. Een ongeschoold iemand kan wijzer zijn dan de meest geleerde…

  Dat intellectuele en culturele opleiding en ontwikkeling een belangrijke functie hebben, is zonder meer duidelijk. Maar je kan en mag dat niet van iedereen verwachten. Zou je dat wel doen, dan sluit je mensen uit op grond van iets waar ze niets aan kunnen doen… en dat is welhaast onvergeeflijk…

  Omdat onze maatschappij tot voor kort heel erg gericht was op intellectuele vaardigheden (IQ), zijn we nagenoeg vergeten dat ook oppervlakkige uiterlijkheden een niet onbelangrijke functie hebben…

  Volgens de 17e eeuwse universele geleerde (homo universalis) Blaise Pascal dienen uiterlijkheden namelijk om de intellectuelen nederig te houden, om te voorkomen dat zij zich louter op basis van hun kennis almachtig als God wanen…

 10. Frankie, je bent een ongelooflijk domme muts. Waar ook nog eens een keer zo’n embarrassing belletje aan bungelt. Maar helaas, rinkelen doet het niet.

 11. @ PaulHUzzz

  Nee. Het kan niet. Ik wil best wel geloven dat je niet aan het trollen was. Maar Boemerang Pim is zonder enige twijfel non-existent. Nou ja, ongeveer zo existent als Pino en Ienieminie. Maar meer ook niet.

  @ O. Verhoop

  Jaloers?

 12. Afgeven op de houding en publicaties van anderen is makkelijk; het getuigt echter niet echt van diepgang in gedachten.
  Vaak reageren mensen negatief vanuit hun eigen innerlijke onvrede… misschien een idee om na te gaan, Pim?
  Natuurlijk mag iedereen zijn mening uiten; we leven niet voor niets in Nederland.
  Maar wat we met deze logs proberen te doen, is mensen aan het denken zetten over bepaalde zaken, en om hier dieper op in te gaan.

  Als je hiertoe in staat bent, gaat er echt een wereld open hoor….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s