Lucent 8410D

Al heel lang ben ik gefascineerd door telefoontoestellen. Maar tot nu toe kwam het niet veel verder dan mooie plaatjes kijken en enkele niet meer gebruikte toestellen bewaren.
Totdat ik kortgeleden eens ging kijken wat er op eBay zoal aangeboden werd…. en het was het meteen raak:

Goedkoop
Ik vond er namelijk diverse toestellen van het merk Avaya Lucent, die ik al langer graag had willen hebben. Het zijn overbodig geworden exemplaren, waardoor ik het voor de kosten niet hoefde te laten: de verzendkosten waren een stuk hoger dan de prijs van de toestellen zelf 😀

Zodoende heb ik nu een twee fraaie Lucent 8410D toestellen, eentje in het wit en eentje in het zwart:

 

Klassieker
Dit toestel kan gerust een klassieker genoemd worden. Het is één van populairste zakelijke telefoontoestellen ter wereld en wordt gebruikt door talloze uiteenlopende organisaties, waaronder het Pentagon en, van 1996 t/m 2006, ook in het Witte Huis:


President Bush met achter
hem een Lucent 8410D

Mooi
Afgezien daarvan heb ik deze toestellen ook vooral gekocht omdat ze mooi zijn vormgegegeven. Telefoons zijn vaak nogal gekunsteld, waarbij het bij de grotere modellen vaak lijkt alsof de ontwerper zich niet goed raad weet met de vele knopjes. Bij de Lucent 8410D is alles echter heel overzichtelijk ingedeeld en gewoon mooi door de sobere functionaliteit.

Serie
De Lucent 8410D is het meestgebruikte model uit de Definity 8000-serie van Lucent. Deze serie bestaat uit toestellen varierend van de analoge 8101 zonder display en functietoetsen, tot en met de digitale 8520 met groot display en 20 functietoetsen.
Deze serie is, onder de merknaam Avaya, inmiddels opgevolgd door de Definity 6400– en de Definity 2400-series.

Lucent
De Definity-serie werd begin jaren ’90 ontwikkeld voor de grote Amerikaanse telefoonmaatschappij AT&T. In het kader van privatiseringen ging de systeem- en productafdeling daarvan in 1996 zelfstandig verder onder de naam Lucent Techno- logies, dat in 2006 met het Franse Alcatel fuseerde tot Alcatel-Lucent.
In Nederland werden de toestellen verkocht onder de merknaam Avaya.

Digitaal
De Lucent 8410D is een digitaal systeemtoestel dat bedoeld is voor aansluiting op een betreffende bedrijfstelefooncentrale (PBX). Je kan er dus niet zomaar via een gewone telefoonlijn mee bellen, want die zijn nog steeds analoog.

14 gedachten over “Lucent 8410D

 1. Verkeerd spellen is niet mijn (lange) ding… een vriend van me legde eens uit dat een wachtwoord heel handig is als je telkens de beginletters van de woorden van 1 zin neemt. Als er dan ook nog getallen bij zitten is het helemaal top.
  HJDN007AG?
  (Heb jij de nieuwste 007 al gezien?)

 2. Op het werk zijn we VERPLICHT een wachtwoord aan te maken beginnend met een hoofdletter en het moet minimaal één cijfer bevatten. Ik ben wel crea genoeg om met iets op de proppen te k0m3n..

 3. hej jah ik vin da ook da ge een veilig en goed wachtwoord moet hebbe mer jah ik weet er geen één weet iemand één mer ik da dan ng wel veranderen want anders kunne jullie op mijn netlog

 4. “Het Nederlandse Instituut te Parijs bezit een collectie etsen van Rembrandt, naar het heet de belangrijkste ter wereld, en indertijd verzameld door F. Lugt.
  Lugt toonde zijn kunstschatten om de drommel niet aan de eerste de beste en je moest wel van zeer goeden huize zijn om de hoge eer te genieten de verzameling te bekijken.
  In 1953 ontving de Groningse hoogleraar Zernike de Nobelprijs voor Natuurkunde. Toen Zernike Parijs eens bezocht, haastte Lugt zich de geleerde persoonlijkheid rond te leiden langs de meesterwerken van Rembrandt.
  Nadat hij alles had bekeken, sprak de Nobelprijswinnaar: “’t Is toch aardig als een mens een hobby heeft. Ik heb iemand gekend die verzamelde wekkers.”

  Willem Frederik Hermans, “Dinky Toys” (1988)

 5. Inderdaad, telefoons zijn vaak geknutseld. En dat geld ook nog voor telefoons van nu vind ik. Hoe logisch is bijvoorbeeld sms-en? En om 4x de 9 te drukken voor een z. We zijn er handig in geworden omdat we ons er in getraind hebben, maar het is alles behalve logisch…

 6. Wat ik mij nu afvraag, he: gaat u de leuke telefoontjes voortaan met het witte en de vervelende gesprekken met het zwarte toestel plegen? Dat u dan bijvoorbeeld aan de witte telefoon zit en het gesprek neemt een wrevelige wending. En dat u dan zegt: “Hebt u een moment? Ik pak u even op de andere lijn.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s