Halloween (after)party

Halloween en andere uit Amerika overgewaaide feesten zoals Valentijnsdag, zijn op zich aan mij niet zo besteed, maar de Halloweenparty in mijn geliefde cafxc3xa9 pub Soho in de Reguliersdwarsstraat kon ik me niet laten ontgaan.

Nacht
Eigenlijk enkele dagen te vroeg vond deze party afgelopen zaterdagavond, 27 oktober, plaats en duurde, inclusief afterparty, tot maar liefst 8.00 uur ’s zondagsmorgens – en dat was zelfs nog een extra uur langer, omdat net die nacht de wintertijd weer inging!

 

Versierd
Na eerst wat gedronken te hebben bij de April, waar nu zelfs ook de tapinstallatie het begaf, arriveerde ik ca. 21.30 in de Soho.
Daar was de zaak al versierd met spookjes, pompoenen en bijpassende zwart- oranje ballonnen. Nog mooier, of beter gezegd, ‘lelijker’ waren de barmedewerkers verkleed en geschminkt: een graaf Dracula met echte bontjas, een piraat met echt kaal hoofd en de anderen met iets minder echte attributen, maar niet minder mooi:


Soho crew

Gepraat
Na eerst een tijdje met Ivo gesproken te hebben, kwam iets na 24.00 geheel onverwacht Marius binnen, die ik al enige tijd niet meer gesproken had. Door het bijpraten kon ik de laatste trein terug naar huis niet meer halen, zodat ik wederom (voor de tweede keer samen met hem) de hele nacht moest doorhalen…
Wat later ging ik met Marius en enkele van zijn vrienden naar de ARC, waar we ook weer een tijdje gepraat en gedronken hebben.
Vervolgens toog de groep naar het Exit Cafxc3xa9, waar het als gebruikelijk een vreselijke drukte was. Ondanks dat viel het me op dat het zilverkleurige barblad met fraai versierde rand nog stamde uit de tijd dat dit The Duke was.

Leeg
Tegen een uur of 4 gingen we weer terug naar de Soho, in de vrees dat er misschien niemand meer zou zijn… en veel meer mensen dan het barpersoneel stonden er inderdaad niet… toch gaf dat ook wel een aparte sfeer, zo diep in de nacht met enkele mensen rondom het dansvloertje onder de niet aflatende muziek van DJ Aike in de bijna lege grote zaak…

Druk
Maar net nadat Marius en zijn vrienden rond 5 uur vertrokken waren, begon het opeens weer drukker en drukker te worden – op het laatste moment was er nog geflyerd in discotheek Exit, die zo net rond die tijd ging sluiten…
Tussen dat publiek zat echter ook een figuur die nogal aangeschoten was en van mij iets leek te willen, wat ik niet van hem wilde…
Dat verhinderde echter niet dat het zo rond 6 uur (7 uur zomertijd) toch nog best gezellig druk was!

Geluk
Iets later vertrok ik, want de eerste treinen naar huis begonnen toen weer te rijden. Door de wintertijd was het buiten nog donker, maar toen ik uit de trein kwam was het net licht!
In de trein had ik nog wel geluk, want ik had de vorige dag een retourkaartje gekocht en er helemaal niet bij stil gestaan, dat het nu een dag later was! (kaartjes zijn geldig tot 4.00 de volgende dag).
Ik dacht daar pas aan nadat de conducteur mijn kaartje afgestempeld had! Hij had het gelukkig kennelijk ook niet gemerkt!

9 gedachten over “Halloween (after)party

 1. Ach, als het maar niet teveel is. En laten we wel wezen, door reclame kan de publieke omroep ook nog bestaan. Die discussie is er ook wel eens, maar zonder reclame op de publieke omroep moet er zoveel bijgelapt worden door de overheid, dat is niet meer leuk…

 2. Ik vind het ook heerlijk om naar mooie modellen te kijken. Maar het zal voor mij nooit een obsessie worden om het zelfde te worden, ik prik wel door de reclames heen. Maar ja ….. niet iedereen doet dat

 3. Zelf neem ik veel programma’s op dus reclames worden vaak doorgespoeld, toch vind ik -als ik het kijk- het prachtig gemaakt vaak. De reclame van nescafé bijvoorbeeld met dat prachtige mocca-kleurige model, super! Niet dat ik daardoor Nescafé ga drinken maar genieten van mooie beelden is niks mis mee. In een museum moet je er voor betalen. 😉

 4. Dan heb je een supergezellige weekend gehad!
  Normaal gesproken als je de typische halloween-films kent, hebben de slachtoffers meestal pech ! Maar bij jou was het geluk !

 5. Dat is nog eens lekker uitgaan! Het is lang geleden dat ik de laatste trein niet haalde, en ik heb het geluk dat er altijd een nachtbus naar Almere gaat.
  Leuke foto man!!

  Dat van dat kaartje, als je het eerder beseft had, tja dat zat je niet meer zo lekker vermoed ik.

 6. Rijkdom kun je verbergen. Intellect ook nog wel. Dat scheelt dan een hele hoop afgunstige vijandigheid. Maar echte schoonheid valt veel lastiger te verbergen. Dan ben je dus zwaar de lul. Dan kun je je nog het best terugtrekken in het modellenwereldje, voor economisch onderhoud en een beetje medemenselijkheid. Zo ontstaat er een tweedeling tussen de haves en de have-nots. Waarbij de have-nots aan de ene kant haves willen worden maar er vervolgens, omdat zij dit meestal niet kunnen bereiken, dan maar tegen te hoop lopen. Dit is één kant.

  De andere kant is dat door een minderheid van haves veel vaker te tonen dan een meerderheid van have-nots, er een idee ontstaat dat je pas meetelt zodra je een have bent. Wie hierin gelooft, maakt zich, of hij nu een have is of een have-not, afhankelijk van het oordeel van de massa en aldus tot een slachtoffer van haar meedogenloze oppervlakkigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s