Reguliersdwarsstraat online!

Zoals de trouwe bezoekers van mijn weblog gemerkt zullen hebben, heb ik de afgelopen maanden hier niet meer zoveel geschreven.
Dat kwam vooral doordat ik bezig ben geweest met een groot nieuw project, namelijk het opzetten van een website met alles over heden en verleden van de Reguliersdwarsstraat!

De site is nog niet helemaal klaar, er zal nog het nodige aangevuld worden, maar hij is wel per vandaag online onder het volgende adres:

 

Idee
Al een tijdje geleden schreef ik hier een log over de Reguliersdwarsstraat en wat later ook over de Soho, xc3xa9xc3xa9n van de grote homozaken in die straat.
Daardoor raakte ik gexc3xafnteresseerd en ontdekte ik steeds meer interessante dingen over deze straat en de verschillende zaken.
Ik kon daar natuurlijk wel weer een log over schrijven, maar het leek me een beter idee om er dan meteen maar een zo compleet mogelijke website van te maken.
Dat temeer omdat er, naar mijn verbazing, nog helemaal geen site, zelfs xc3xbcber- haupt nauwelijks informatie, over deze toch zeer bekende straat was…

Uitwerking
Gaandeweg wist ik toch steeds meer informatie te vinden en bleek de Reguliers- dwarsstraat een veelzijdige geschiedenis te hebben.
Ook over de ontwikkeling en de achtergronden van de homohoreca, die nu zo kenmerkend is voor deze straat, kwam ik interessante dingen te weten (zie daarover ook mijn eerdere log over Praktische vrouwelijkheid).Aldus werd de site steeds groter en groter en heb ik nog steeds niet alle informatie verwerkt…

Opvallend
Wat me bijzonder is opgevallen is hoe vluchtig de (homo)horeca is en met name hoe weinig historisch besef daarin leeft.
Je kan zeggen dat men in de algemene geschiedenis rekent in eeuwen, in een persoonlijke geschiedenis  in decennia en in de horecageschiedenis in jaren…
Tot mijn ontzetting bleek ook dat in de horeca alle oude dingen bijna zomaar worden weggegooid en dat de meeste informatie daarom nog te vinden was in (nota bene!) het Internet Archive

6 gedachten over “Reguliersdwarsstraat online!

 1. Zozo, wat een leuk initiatief! Geweldig, mijn petje af!!!! Ziet er ook mooi uit.

  Misschien 2 kleine mini-dingetjes:
  – De catagoriexc3xabn “horeca” en “homohoreca” zijn niet helemaal duidelijk qua onderscheiding. Ik zou het samenvoegen, en als je dan op ‘(homo)horeca’ klikt, krijg je de algemene pagina over horeca (zoals je die nu krijgt via ‘horeca’, en dan onder die rubriek staan dan de gayhoreaca zoals je ze hebt onder ‘homohoreaca’. Snap je wat ik bedoel? Ik leg het misschien vaag uit 😛

  – Je hebt van sommige gayhoreca een ‘algemeen programma’. Misschien leuk om een item ‘agenda’ in het hoofdmenu te zetten? Dan zie je meteen in 1 opslag het algemene programma van alle gaydingen in die straat (handig!), bijvoorbeeld per dag.

 2. Dank je wel! 🙂

  En dank ook voor je suggesties!
  Wat het onderscheid tussen horeca en homohoreca betreft heb je gelijk, daar zal ik de volgende keer wat aan doen…

  En dat van een algemene agenda is een goed idee! Ik zal even kijken hoe ik dat doe (probleempje daarbij is alleen dat die zaken zelf hun agenda’s totaal verwaarlozen…)

 3. Ik kom er nooit, maar leuk initiatief. Omdat je je tot specifieke doelgroep richt, denk ik dat het ook uit kan groeien tot een succesvolle site. Helemaal als bezoekers tips en ervaringen etc gaan uitwisselen. Heel erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s