11 september

Vandaag is het 6 jaar geleden dat op 11 september 2001 de aanslagen op het World Trade Center in New York en op het Pentagon in Washington plaats- vonden. Daarbij werden in totaal 2973 mensen gedood.

Heldhaftig
Een vierde gekaapt vliegtuig, vlucht 93 van United Airlines, had het Witte Huis of het Capitool in Washington moeten raken.
De passagiers en bemanning van dit toestel hebben echter geprobeerd het toestel op de kapers te heroveren, waarbij het in een weiland is neergestort. Alle inzittenden kwamen daarbij om.
Zij hebben kunnen voorkomen dat een nog belangrijker symbolisch gebouw dan het World Trade Center verwoest werd.
Nog minder voor te stellen dan de verwoesting van de Twin Towers, zou de ver- woesting van het Witte Huis geweest zijn…

Complottheorixc3xabn?
Helaas wordt de heldhaftige inzet van deze mensen en van vele andere reddings- werkers, alsmede de nagedachtenis van de talloze doden, nog steeds misbruikt en uitgespeeld door mensen die allerhande complottheorixc3xabn verkondigen.
Exc3xa9n van de vele dingen die zij naar voren brengen is bijvoorbeeld dat de twee torens nooit door de inslag van de vliegtuigen, of door de daaropvolgende brand hadden kunnen instorten.
In een interessante documentaire, die afgelopen avond op de Duitse zender ZDF werd uitgezonden, werd echter getoond dat de brandwerende maatregelen in het WTC niet in orde was. Daardoor was de brand wel fataal.
In de eerst geraakte toren kwam het vliegtuig ‘toevallig’ net binnen in de verdie- pingen, waarvan de brandwerendheid van de staalconstructie was verbeterd.
Daardoor stortte deze toren pas later in, dan de tweede toren, waar deze maat- regelen niet waren genomen…

13 gedachten over “11 september

 1. Dan zijn wij voorstanders! Want wij weten al te goed dat het heel moeilijk is om een gesprek te kunnen voeren met ons. Dan moeten wij extra hard (hoe hard kunnen wij eigenlijk) praten en dat doen wij dus niet 😛

 2. Erger me er al jaren aan. Was laatst ergens en vroeg of het wat zachter mocht. Met een blik van…… wat boekdelen sprak ging het volume wat naar beneden. Maar naar gelang de tijd verstreek ging de knop weer steeds weer iets omhoog en maar kijken in mijn richting. Ben er gewoon uitgepest. Waar het ook erg is, in Montmartre in de Halve Maansteeg in Amsterdam.

 3. Vanavond heb ik de film over vlucht 93 gezien. Ik weet niet of het zo daadwerkelijk is gebeurd, maar voor de nabestaanden en de herinnering aan deze mensen is het een goed verhaal. Ik ben ook van mening dat we 9/11 nooit meer mogen vergeten..

 4. Er zijn twee films over die vlucht: Flight 93 en United 93. Ik vond in tegenstelling tot ‘de rest’ Flight 93 veel indrukwekkender.

  En er zijn inderdaad veel complottheorixc3xabn waarvan ik maar hoop dat die niet waar zijn. Wat betreft de torens, wellicht dat die in zouden hebben kunnen storten door de vliegtuigen, maar bij WTC 6 (de kleinere wolkenkrabber naast de twin towers) heb ik daar m’n twijfels bij. Die zou zijn ingestort door puin dat van WTC 1 & 2 (=twin towers) kwam, maar dat kan er bij mij echt niet in. Het was niet zo’n hoge wolkenkrabber en vrij breed met maar wat kleine beschadigingen. Dat zo’n gebouw in z’n geheel instort…

  Ik vind dat er na 6 jaar nog heel wat vraagtekens zijn bij de gebeurtenis. In ieder geval wel bij mij.

 5. weet je ik haat het dat mensen na zo veel jaar er nog altijd over zagen!!hoe kun je nu je verjaardag vieren op zo’n rotdag !alle aandacht gaat naar die gebeurtenisen niet naar de jarige zoals het op diedag gebeurde dat we juist happy birthday zingen en we het hoorde op tv dat het gebeurde!je begrijpt uiteraart dat dat ni zo leuk is!!

 6. De nadruk ligt tegenwoordig nu eenmaal veel meer op chemische dan op akoestische milieuverontreiniging. Laat staan dat er aandacht wordt geschonken aan de kwaden van de linguistische en visuele milieuverontreiniging. Het is een volstrekte puinhoop overal.

 7. ik zag het op tv hoe die instorte.
  ik snap nog steeds niet wrm hij dat deed.
  onschuldige mensen zijn er omgekomen.
  die mensen in de vliegtuig dat vond ik ok erg.

 8. zo erg allemaal ik zou die moslimmen die het hebben gedaan levenslang opsluiten
  en dat nooit meer in dat land moslims mogen komen

 9. Bijna alle daders zijn bij deze aanslagen zelf ook om het leven gekomen.

  Alleen de overgrote meerderheid van de moslims heeft niets kwaadaardigs in de zin. Dit is het werk van slechts enkele terroristen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s