Zomercarnaval Rotterdam

Precies xc3xa9xc3xa9n week vxc3xb3xc3xb3r het homo- carnaval in Amsterdam, ben ik vandaag naar het Zomercarnaval in Rotterdam geweest. Hoewel er de laatste weken en maanden van zomer nauwelijks sprake was, was het vandaag won- derwel toch heerlijk weer – zoals altijd als het Zomercarnaval is!

Druk
Het was dan ook weer behoorlijk druk, er zouden maar liefst 900.000 mensen geweest zijn, maar Rotterdam is dermate ruim opgezet, dat ik daar niet eens zo heel veel erg in had. Ikzelf kon een mooi plaatsje vinden aan het Hofplein.

Mooi
Het carnaval vindt plaats in de vorm van een stoet (dit jaar met 2, 6 kilometer langer dan ooit), die  afwisselend bestaat uit een versierde veewagen met muziek en uitbundig verklede, dansende en muziekmakende mensen.
De muziek is wat minder ruig en hard dan bijv. bij de FFD Dance Parade en de kostuums zijn werkelijk prachtig! In alle kleuren van de regenboog, met glitters en verentooien en vaak ook heel mooi en creatief diverse thema’s uitbeeldend. Zo mooi als het allemaal gemaakt was, moet de voorbereiding een enorm werk zijn geweest!

Dream
Nadat de hele optocht was voorbijgetrokken zocht ik een restaurant om wat te gaan eten… en uiteindelijk kwam ik terecht bij Dream aan de Karel Doorman- straat.
Louter afgaande op de naam, het strakke moderne logo en de dito website zou je het niet zeggen, maar als je er binnengaat, dan waan je je in het decor van een Westernfilm! Niet alleen zijn de wanden uitgevoerd als gevels van een Western- stadje en is het meubilair (ongeveer) dienovereenkomstig, midden in de zaak staat zelfs een twee verdiepingen hoge nep-boom met opgezette gieren erin. En de trap naar de bovenverdieping, met uitzicht naar beneden, is helemaal uitge- voerd alsof het een oude mijnschacht is!
Al met al mooi gedaan, alleen jammer dat naam en logo er zo slecht op aansluiten…

Drink
Vervolgens ging ik naar het homocafxc3xa9 Heeren op de Hoek om een kopje koffie te drinken… maar dat hadden ze niet… dus toen maar een biertje… De zaak is gevestigd in een modern pand, maar het interieur was vlees noch vis: langs de wanden een klassieke lambrizering, maar boven en achter de bar waren er quasi postmoderne metalen roosters waar de drank in stond. Veel verdere aankleding was er niet… een gemiste kans…
Om de avond dan toch nog een beetje in stijl te eindigen, ging ik tenslotte naar de Strano in de Van Oldebarneveltstraat. Dat is qua inrichting zo’n beetje de (kleinere) Rotterdamse variant van de Amsterdamse Arc.

12 gedachten over “Zomercarnaval Rotterdam

 1. Wat grappig, dat zo’n ingang als hierboven beschreven, de ingang van de Jimmy Woo is!! Het schijnt dat mensen er in de rij voor staan, toch? En ik heb wel eens wat negatievere verhalen over het deurbeleid daar gehoord..

 2. Leuk die beschrijving, maar dat maakt je toch nieuwsgierig naar wat er binnen zit? Ik had dan wel even verder gaan kijken maar ja, ik ben een vrouw en dus nieuwsgierig. 😉

 3. Geweldige club. Hip, trendy en al redelijk lange tijd the place to be. Ga goed gekleed anders kom je niet binnen of sta op de gastenlijst. In het verleden op de woensdagavond wel eens gay-minded feesten geweest.

 4. Leuk te lezen dat je je heb vermaakt! Ik kon helaas niet! Was het weer vergeten en pas donderdag ochtend belde me schoonzus daar over! Maar ja…werk in een restaurant en moet je van te voren vrij vragen! Maar ja! is de tweede keer dat ik het vergeten ben. Hopelijk niet meer xx

 5. Ik ben niet zo bekend met het uitgaansleven van Rotterdam maar door je woorden kon ik wel een aardig beeld schetsen, nu de fotoxc2xb4s afwachten en kijken of e.e.a. strookt met mijn fantasie.

 6. Ik ben Ivxc3¡n Marin de artistiek leider van Colores latinos. bedankt voor de mooie fotos van mij dansgroep op de zomercarnaval, naas mij Gerard en achter de hele groep, ik ben zelf lachen met handen hoog op de foto img-4354jpg en de “Prinses van Oranje” Fleur Baak samen met Rick ,Alex en Anischa op foto nummer img-4355jpg.
  Leuk als je kan stuur en copie op mijn
  e-mail: ivanlatindance@hotmail.com

 7. Inmiddels is dat deurtje er veel beter uit komen te zien. De gevel is voorzien van een soort natuursteen en de luifel is vernieuwd…

  Denk toch dat men zich wat van je tekst heeft aangetrokken…

 8. Hey, ik was aan het googelen en zocht op
  “Fleur Baak” en zag dat er ook een andere Fleur Baak bestaat. Ik zou haar graag eens op willen zoeken. Mail me gerust, want ik zou graag contact met haar willen, mijn mail is
  fleurbaak@hotmail.com . Gr. Fleur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s