Amsterdam again

Gistermiddag had ik met Adriaan, die ik van www.gay.eu kende, afgesproken in Amsterdam. Na eerst wat gedronken te hebben bij het kunstzinnige cafxc3xa9 Dwaze Zaken, zijn we over de Wallen richting zuiden gelopen, om via de Nes bij de Munt uit te komen. Daar was de weg echter afgezet ruim rondom een verlaten tramstel… vanwege een bommelding of een verdacht pakketje?

Optreden
Wij liepen vervolgens naar het Leidseplein, waar toevallig een straatartiest met zijn optreden begon. Zij  presentatie had veel weg van de artiest die ik een eerdere keer op de Dam had meegemaakt, maar dit keer was het geen goochelaar, maar een jongleur.
Vanwege de politieverordening mocht hij geen vuur gebruiken, maar ook zonder dat was zijn optreden zeer geslaagd. Verbazend was de act waarbij hij een lange dunne ballon in de vorm van een zwaard bijna helemaal in zijn mond liet verdwijnen…

Monumenten
Daarna hebben we wat gedronken en bitterballen gegeten bij de Three Sisters, een zusterzaak van de Soho. Langs het obscure deurtje van Jimmy Woo zijn we toen naar de Jordaan gelopen, langs de Westerkerk en het Anne-Frankhuis en heb ik hem het homomonument daar laten zien. Dat bestaat uit drie driehoeken in roze natuursteen die samen een grote driehoek vormen, maar wie dat niet weet, zal hooguit de driehoek zien die half in het water ligt…
En toen vonden we het wel tijd om wat te eten te gaan zoeken…

Cafxc3xa9 Royal
Lopend richting de Dam kwamen we uit in de Gravenstraat, waar we gingen zitten bij cafxc3xa9-restaurant St. Paul’s Lounge, dat pal naast de Nieuwe Kerk ligt. Uit het huisnummer kon ik het niet direct afleiden, maar toen ik het interieur van deze zaak even bekeek, werd me duidelijk dat dit het vroegere cafxc3xa9 Royal van Jan Lenferink moest zijn. Navraag bevestigde mijn indruk.
Jan Lenferink is vooral bekend van de talkshow RUR, de afkorting van Recht- streeks Uit Richter, naar de discotheek Richter in de Reguliersdwarsstraat, vanwaaruit de show werd uitgezonden. In 1988 begon Lenferink echter een eigen zaak, het trendy Cafxc3xa9 Royal aan de Gravenstraat nr. 24, en zette hij de talkshow vandaaruit voort. RUR werd nu de afkorting van Rechtstreeks Uit Royal!
Zie het volgende filmpje, met als gasten Mariska Veres en Peter Tetteroo (let op het kroontje):

Tsja…
Toeval of niet, maar xc3xa9xc3xa9n van de obers van de zaak zag er vrij nichterig uit en toen hij ons, behoorlijk vrijmoedig, aansprak met darling, was het mij wel duidelijk… en het zou nog duidelijker worden, want op een gegeven moment vroeg hij of Adriaan en ik broers waren, of boyfriends… dat laatste ontkennend, vroeg hij vervolgens of we van mannen of vrouwen hielden…
Over zichzelf vertelde hij dat hij uit Afghanistan kwam en dat zijn vader dood was en dat hij nu al 8 jaar een vriend in Rotterdam heeft.
Maar nog was hij niet klaar met ons, want bij het afrekenen vroeg hij ons wel heel onomwonden, totaal schaamteloos en in de meest expliciete bewoordingen naar onze "rol"… en vertelde op dezelfde manier over de zijne…!

Soho
Daarna was het op naar de Soho, waar we koffie en een paar wijntjes gedronken hebben. Om 21.00 moest Adriaan helaas al weer weg, want hij woont dermate ver weg, dat hij anders niet meer thuis zou komen.
Wat later wilde ik net een rondje door de Reguliers maken, toen ik Tony zag aankomen… in onverwacht gezelschap van Wouter, die ik ook via gay.eu kende, maar die ik nog niet in het echt had ontmoet!
Samen hebben we de rest van de avond in de Soho doorgebracht, waarbij ik met Tony weer als vanouds de nodige gesprekken over grote levensvragen had.

Sjiek
Tijdens het Happy Hour kwamen er onder andere ook een zestal vrij sjieke dames en heren de Soho binnen, die watertjes en kleine biertjes bestelden, maar tot verrassing en hilariteit van met name de dames alles dubbel kregen!
Intuxc3xaftief vond ik het op dat moment erg leuk dat zulke mensen in de Soho kwa- men… toen ik er later over nadacht, kwam ik tot de conclusie dat het misschien een gevoel van erkenning gaf, dat ook goedgesitueerde (hetero-)echtparen een gaycafxc3xa9 bezoeken…

PS: de laatste tijd kom ik niet meer zoveel toe aan het web-loggen, omdat ik o.a. bezig ben met een project waarover ik nog wel zal vertellen πŸ˜‰

14 gedachten over “Amsterdam again

  1. Ik had graag de trailer gezien, maar na een paar minuten wachten waar het nog steeds op loading staat geef ik het op.
    De film lijkt me erg interessant, ik hou dan ook wel even in de gaten waar hij komt.

  2. Erg leuke avond lijkt het me en ja, waarom zouden heteroparen ook niet gaybars bezoeken… voor de meesten is dit ongebruikelijk, ik vind het alleen maar goed.
    Die ober ging wel wat ver, maar daar hebben meer obers de laatste tijd last van…

  3. Gisteren was het de laatste dag dat LES TEMOINS gedraaid werd ( in Amsterdam). Ik ben blij dat ik er nog net op de valreep naar toe ben gegaan. Erg mooie film!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s