Gert-Jan Drxf6ge overleden

Gisteren overleed in Amsterdam en op de leeftijd van slechts 64 jaar de bekende en veelzijdige televisiepersoonlijkheid Gert-Jan Drxf6ge.

Begin
Drxf6ge werd in 1943 geboren in Enschede als zoon van een tandarts uit een welgestelde familie. Na de toneelschool werkte hij in het theater, waarna hij als manager aan de wieg stond van de roemruchte poptempel Paradiso
in Amsterdam.

Bruisend
Vervolgens bracht hij begin jaren ’80 het hoofdstedelijke uitgaansleven tot een bruisend hoogtepunt als manager van nachtcafe Chez Nelly (met Nelly Frijda) en van de discotheken De Schakel en 36 op de Schaal van Richter (zie over Richter mijn eerdere log De Soho).

Brood
In discotheek Richter gaf Drxf6ge o.a. zijn nichtje Xandra Jansen een baantje ach- ter de bar. Op die manier leerde zij de extravagante kunstenaar Herman Brood (1946-2001) kennen, met wie zij in 1985 in het huwelijk trad.

RUR
Een van de barmannen in Chez Nelly was Jan Lenferink. Toen die een talkshow wilde presenteren, produceerde Drxf6ge van 1983-1988 met hem de spraakmaken- de en populaire talkshow RUR – Rechtstreeks Uit Richter. Beide mannen waren op een vrij stereotype manier homo, maar dan in de goede zin des woords: stijlvol en gesoigneerd.

Glamourland
Het meest bekend zou Gert-Jan Drxf6ge echter worden door zijn televisieprogramma Glamourland, dat vanaf 1990 door de AVRO en later door SBS 6 werd uitgezonden. Daarin bezocht hij allerhande feestjes, partijen, premieres en andere gelegenheden waarmee hij de kijker een kijkje gaf in de wereld van de Nederlandse high society en nouveau riche. Al deze bijeenkomsten voorzag hij van zijn kenmerkende ironische commentaar.

Links
– Interview: Gert-Jan Drxf6ge: Ik heb mijn kindje terug
– Artikel: Tobber temidden van feestgedruis

8 gedachten over “Gert-Jan Drxf6ge overleden

  1. Hee daar waren we weer… even een tijdje wat minder gelogd door persoonlijke drukte 😉

    Wat leuk joh; om zo’n bijeenkomst te plannen! Ik ben altijd bang dat er alsnog helemaal niemand komt opdagen…

    maar zo te horen hebben jullie je prima vermaakt!

  2. Jammer dat hij nu moest gaan, zoals altijd veel te vroeg…
    De man heeft menigeen veel amusement bezorgd, ik keek ook altijd naar zowel Rur als Drxc3xb6ges praatjes over de society.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s