Forummeeting

Gisteren ben ik naar de meeting van enkele deelnemers aan de Maatschappij & Politiek-afdeling van het forum van www.gay.eu geweest – reuze gezellig – voor herhaling vatbaar!

De afspraak was om 16.00 in restaurant 1e Klas op het centraal stationin Amsterdam. Ik ben graag op tijd, dus, mede dankzij de goededienstregeling, was ik om 15.30 aanwezig – als eerste.
De middag is theetijd, dus ik bestelde thee en niet al te veel laterkwam FFF, die ik al kende vanuit de Soho. We konden de tijd welvolpraten, maar vroegen ons tegen kwart over vier wel af waar deanderen nou bleven… tot ik opeens, geheel onverwacht en compleet bijverrassing Emmanuel zag! Hij wist niet zeker of ik er ook zou zijn, dusdit was voor ons beide een verrassing – maar wel een hele leuke!

Nog een kwartier later stond opeens Mentolkees voor ons, hem herkendeik di- rect en hij zei dat de anderen er al waren – in het anderegedeelte van het restau- rant… niemand wist dat er twee gedeelten waren!
Daar aangekomen bleken daar Scritor (die ik ook al kende),4granenjoost, Reu- ven en, ook als verrassing, columnist en weblogger Mickey, tezitten. Zij deden zich tegoed aan de onvervalste spekkoek van Shaughn,die hij ons, ter compen- satie van zijn lijfelijke afwezigheid, viaReuven had doen toekomen.

Vervolgens zijn we naar de van fraaie tegelmozaieken voorzienehoreca-gelegen- heid Dwaze Zaken gegaan in het gebouw waarop in grote letters de tekst "God roept u – Jesus loves you" staat.
Aldaar begonnen de discussies al over religie en politiek en werd hetplan opgevat eens een kijkje te nemen in de vlakbij gelegenSint-Nicolaaskerk. Helaas bleek deze echter gesloten…

Toen liepen we naar cafxc3xa9 Vaaghuyzen, dat volgens Mickey de moeite waard zouzijn, maar ook dat bleek gesloten: kerk en kroeg 1 – 1. Toen langs hetsciento- logy-centrum naar cafxc3xa9 De Brandon gegaan, dat tot voor kort opdonderdagavond de stamkroeg van vele forummers was. Daar wederomgedronken en een pizza besteld om de ergste honger te stillen en denodige discussies gevoerd over zware filosofische en heikele politiekeonderwerpen. Helaas moest Emmanuel hier afscheid van ons nemen.

De volgende (tevens sanitaire) stop was onze geliefde Soho, waar we denieuwste borrel kregen aangeboden: de Jxc3xa4gerbomb. En toen was het opnaar het nieuwe, trendy chinese restaurant P.King, waar we onder anderede spraakmakende laatste column van Mickey over "homohaat" bespraken.Een bijzonder moment was de gelegenheid tot gebed voor het eten,waarbij scritor ons voorging met een fraaie tekst van Gerard Reve. Heteten werd door ieder op zijn eigen wijze gege- ten: door de xc3xa9xc3xa9n metstokjes, door de ander met zijn handen en door mij met mes en vork.Maar voor ons allen was het lekker en niet duur.

Rond 23.00 uur begaven we ons weer op weg, langs een Herman Broodmemorial in galerie-cafxc3xa9 Dante, naar het roemruchte krakerscafxc3xa9 Vrankrijk. Daardronken we weer bier en was Reuven bereid het tegen Mickey op te nemenin een potje poolbiljart. De ambiance ontlokte, ik meen, FFF deopmerking dat we de avond "1e klas" begonnen om "hier" te eindigen! Datgold althans in elk geval voor mij, want ik moest rond 24.00 afscheidnemen om de laatste trein naar huis te halen.

Al met al was het een bijzonder geslaagde bijeenkomst, ik vond het heelleuk alle deelnemers opnieuw of voor het eerst te ontmoeten en met hengesproken en ge- discussieerd te hebben!

(Zie ook de forumthread "Grote Verzoendagmeeting")

8 gedachten over “Forummeeting

  1. Ongelofelijk, ik dacht dat ik de meeste strips weleens gezien had, maar deze ken ik totaal niet, ook niet eerder over gehoord. Ziet er wel leuk uit.

  2. Hee daar waren we weer… even een tijdje wat minder gelogd door persoonlijke drukte 😉

    Wat leuk joh; om zo’n bijeenkomst te plannen! Ik ben altijd bang dat er alsnog helemaal niemand komt opdagen…

    maar zo te horen hebben jullie je prima vermaakt!

  3. Schande aan iedereen die Casper en Hobbes niet kent!! 😉 Geweldig leuke strip. Ik wist het niet van de namen trouwens, ik ken Hobbes wel als filosoof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s