Middagje Amsterdam

Het is nog steeds mooi zomers weer en ik was nog steeds van plan wat nieuwe kleding te kopen, dus ben ik afgelopen middag maar even naar Amsterdam ge- weest om te winkelen.

Straatartiest
Toen ik over de Dam liep, begon daar net een Amerikaanse straatartiest met zijn act. Hij trok nogal aandacht door vervaarlijk met een grote zweep te zwaaien en te klappen, dus ik bleef even kijken.
Hij stelde zich voor als een goochelaar en probeerde eerst zoveel mogelijk pu- bliek om zich heen te krijgen. Door zijn vlotte babbel lukte hem dat best aardig en grappig was ook dat hij in nogal wat grapjes op homo’s zinspeelde, aangezien hij hier immers in "Amsterdam" was.

Goocheltrucs
Na een vrij lang intro deed hij eerst een truc waarbij hij, met volledig ontblootte armen en publiek aan alle kanten om zich heen, een brandende sigaret in zijn vuist duwde… die helemaal verdwenen bleek, toen hij zijn hand opende!
Voor de volgende truc vroeg hij aan iemand uit het publiek een biljet van 5 euro. Pas na enig aandringen gaf iemand hem dat. Hij begon toen het biljet op te vouwen en propte het in zijn vuist. Toen hij het biljet er weer uithaalde en open- vouwde bleek het een 10-euro biljet geworden te zijn!

Ontsnapping
Tenslotte liet hij zich door twee mensen uit het publiek in een dwangbuisjasje vastbinden en liet hij zich stevig in een lange zware ketting wikkelen, die met een hangslot werd vastgemaakt.
Hieruit zou hij zich dan weten te bevrijden, iets dat nogal onmogelijk leek… maar wat hem toch binnen korte tijd en voor ieders ogen lukte! Daar kwam ook weinig "magie" bij kijken, het leek gewoon een kwestie van de juiste, maar toch vrij moeizame, bewegingen maken…

Met de camera van mijn mobiele telefoon heb ik er een paar fotootjes van gemaakt:


Hij probeert zich van de kettingen te ontdoen


De kettingen zijn eraf!


En hier nadat het publiek geld in de zak heeft gedaan

Inkopen
Na dat optreden met een kleine geldelijke bijdrage te hebben gewaardeerd, ben ik verder gelopen naar de Kalverstraat. Daar heb ik bij Score een zomerjack ge- kocht, bij Bershka nieuwe schoenen en een truitje en tenslotte bij H&M een wat dikkere trui voor de helft van de prijs.
Bershka was nieuw voor mij, maar bleek wel leuke kleding te hebben… thuis- gekomen bekeek ik daarom ook meteen even hun website en die blijkt prachtig bewegend en (regenboog)kleurig te zijn:

Na deze succesvolle winkeltocht, heb ik tenslotte op het terras van Esprit op het Spui wat gedronken en gegeten, waarna ik weer huiswaarts ben gekeerd.

11 gedachten over “Middagje Amsterdam

  1. Verdomd ja, Auf Achse heette het. Ik weet wel dat één van de chauffeurs Gunther heette, maar verder is meer de sfeer blijven hangen, dan dat ik echt nog weet wat ze mee maakte.

  2. Het lijkt mijn winkelrondje wel! Laatst bleef ik ook even bij een straatartiest kijken, is op zich altijd wel leuk vind ik. Ik wens je veel plezier met je nieuwe aankopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s