Koninginnedag 2007

Gisteren ben ik even naar de koninginnedag in Amsterdam geweest. Het was, afgezien van een vrij stevige wind, prachtig zonnig en warm weer, waardoor het ook behoorlijk druk was. Op de wegen en langs de grachten was er een best goede "doorstroming", alleen bij de grotere podia was er geen doorkomen aan.

Bij de talloze kraampjes van de min of meer professionele handelaren zag je vooral en telkens weer de gebruikelijke zonnebrillen, (hippie-achtige) kleding en een hele hoop koeien, althans de huiden daarvan, in de vorm van stapels riemen en tassen!

Bij de kraampjes van particulieren waren ook weer de gebruikelijke opbrengsten van de zolderopruiming te zien, overwegend oude troep dus, waar niemand op zit te wachten… maar waar heel soms toch iets leuks tussen kan zitten… zo vond ik zelf tussen een collectie boeken een engelstalig boek over het 16e eeuwse Span- je (xc3xa9xc3xa9n van mijn vele interessegebieden) voor slechts 3,50 euro!

Omdat het Rembrandtplein propvol mensen was, ben ik er via de Amstel omheen gelopen, richting Reguliersdwarsstraat, waar bij de Arc een DJ speelde en de straat dus volledig verstopt zat, maar met veel duwen en trekken wist ik me er doorheen te wurmen.

Toen de weg weer een beetje beter begaanbaar was, zag ik bij toeval een jongen lopen met wie ik al een tijdje chatte. We wisten dat we beiden naar Amsterdam zouden gaan, maar hadden nix afgesproken, omdat je elkaar in die enorme drukte toch alleen maar misloopt… maar in plaats daarvan liepen we elkaar nu dus zomaar tegen het lijf!

Hij was in z’n eentje naar Amsterdam gekomen, dus gingen we samen eerst wat drinken bij de Soho en daarna wat eten bij het wokzaakje aan de overkant. De Arc wilde hij ook nog wel even zien, die we pas na een jungletocht door de dichte mensenmassa wisten te bereiken.
Na nog iets te hebben gedronken, zijn we al vroeg weer naar het centraal station teruggelopen: hij had nog een heel lange treinreis voor de boeg en ik had weinig zin meer om nog terug de drukte in te gaan en ben dus ook maar naar huis gegaan.

12 gedachten over “Koninginnedag 2007

  1. Oh wat een leuk logje, wist niet dat deze herdenkingsmunt zo breed in omloop was. Ik ga wel even opletten, vind het wel grappig als ie opeens in mijn portomonnee belandt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s