Herdenkingseuro

Ter gelegenheid van 50 jaar Europese eenwording (officieel de ondertekening van het Verdrag van Rome op 25 maart 1957) is er door de Koninklijke Nederlandse Munt, die ook al onze andere munten uitgeeft, een speciale herdenkingsmunt van 2 euro uitgegeven.

Speciale munten
Met enige regelmaat worden er herdenkingsmunten uitgegeven, maar dat zijn meestal speciale munten van hogere waarden, zoals 5 of 10 euro, die in zilver en goud worden uitgegeven.
Zulke munten moet je speciaal bij het Postkantoor kopen en je mag er officieel wel mee betalen, maar dat zal niemand gauw doen.

Gewone munt
De herdenkingseuro voor 50 jaar Europa is echter een gewone 2-euromunt, met alleen aan xc3xa9xc3xa9n kant een speciale afbeelding erop.
Deze munt wordt ook gewoon in omloop gebracht en je kan er ook heel normaal mee betalen.

Gevonden!
Ikzelf zag vorige week een mooi glimmend 2-eurostuk in mijn portomonnee en dat bleek dus deze herdenkingseuro te zijn! Natuurlijk heb ik hem meteen apart gelegd

Hebben jullie deze speciale euromunt al gezien?

12 gedachten over “Herdenkingseuro

  1. Gisteren was het ook zee, duinen, Amsterdam en nog veel meer, maar bovenal goed gezelschap. Heel erg leuk dat we elkaar in het echt eens gezien hebben, heel toevallig kom ik op 1 dag 2 webloggers tegen die ik nooit eerder zag, eentje in Bloemendaal en jou dan in Amsterdam. Ik mail je de foto wel even, ik vind dat we er goed opstaan samen!

    Geniet nog even lekker verder van het mooie weer.

  2. Oh wat een leuk logje, wist niet dat deze herdenkingsmunt zo breed in omloop was. Ik ga wel even opletten, vind het wel grappig als ie opeens in mijn portomonnee belandt ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s