HU-Logo

Misschien hebben jullie je weleens afgevraagd wat het logo hier rechtsbovenaan (en nu dus ook hier links) voorstelt. Welnu: dat is mijn persoonlijke logo!

Toevallig
Dit logo is eigenlijk min of meer toevallig ontstaan tijdens het ontwerpen van de diverse opeenvolgende titelbalken van deze weblog. Ik zocht diverse toe- passelijke elementen en bij het combineren ervan kwam uiteindelijk dit logo eruit!

Oorsprong
Het logo is opgebouwd uit diverse elementen met elk hun eigen oorsprong:

– Het goudgele kruis in het midden komt uit mijn familiewapen en is van dezelfde vorm als het zogeheten handmerk waarmee mijn oudst bekende voorvader medio 16e eeuw enkele documenten onderte- kende.

– De sterrenkrans komt van de Europese vlag zoals die gebruikt wordt door de Raad van Europa en de Europese Unie.

– De kleuren van de sterren komen van de regenboogvlag van de homobeweging, die weer ontleend zijn aan de natuurlijke kleuren van de regenboog.

Symboliek
Deze elementen hebben vanuit hun oorsprong ook een symbolische betekenis:

– Het kruis staat vanuit zijn specifieke oorsprong voor mijn familie en mijn herkomst en daarmee ook voor mijn interesse in grote en kleine geschiedenis.
Daarnaast staat het kruis in het algemeen voor de combinatie van verbondenheid van mensen onderling (de horizontale balk) en ver- bondenheid van hemel en aarde (de verticale balk) en daarmee ook voor mijn interesse in filosofie en religie.

– De sterrenkrans staat voor een Europese toekomst waarin men hopelijk tot een bloeiende eenheid in verscheidenheid weet te ko- men. Daarnaast staat het aantal van 12 sterren voor het ideaal van volmaaktheid en volledigheid, dingen die te maken hebben met mijn interesse in politiek.

– De regenboogkleuren staan eveneens voor eenheid in verscheiden- heid, voor veelkleurigheid en diversiteit, maar ook voor de wonder- lijke schoonheid en harmonie die wij in de natuur kunnen ervaren en die ons tot mooie vormgeving kan inspireren.

Al met al heb ik op deze manier in mijn logo dus heel veel van mijn interesses en idealen op een visuele manier kunnen samenvatten

11 gedachten over “HU-Logo

  1. Een mooier logo had je voor jezelf niet kunnen bedenken. Ik heb voor mezelf nooit een logo ontworpen, ik denk dat als ik daaraan begin het een heel complex ding wordt… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s