JumpStyle Dance

Een nieuwe rage onder de jeugd is op dit moment de JumpStyle Dance.
Deze dans/muziek is verwant aan de hardcore en daar hou ik op zich niet zo van, maar bij de JumpStyle zijn er elementen uit allerlei andere richtingen door gemixt, wat een frisse en levendige combinatie oplevert.
Als voorbeeld xc3xa9xc3xa9n van de talloze YouTube-filmpjes die er inmiddels al van zijn:

Kenmerken
De JumpStyle is eind jaren ’90 ontstaan in Belgixc3xab en is via Brabant naar Neder- land gekomen. In het begin het beschouwd als een variant het snellere en hardere Hardcore, maar al snel werd Jump een eigen stijl met een trager ritme (rond de 140bpm), vrolijkere melodiexc3xabn en sierlijkere danspassen, waardoor het ook wel wat wegheeft van breakdance en de kozakkendans!

Wie het zelf eens wil proberen kan tutorials vinden bij het YouTube-profiel van JumpingJob

Zie ook: www.jumpstyle.nl.nu

14 gedachten over “JumpStyle Dance

 1. Nederlander, Utrechter, grafisch vormgever, webdesigner, Ajacied, zoon, neef, oom, single, SP-lid, maatschappijcriticus, filosoof, voetballer, dichter, schilder.

  Dat is allemaal Nicks ๐Ÿ˜€

 2. Wauw… als je erover nadenkt ben je ineens zelf als persoon meer dan je dacht!
  Nederlander (maar net niet helemaal), Brabander (misschien tรจ lang geleden), tekenaar, schrijfster (helaas onbekend), moeder, pedagoog (leerkacht), SP-stemmer, Paul de Leeuw liefhebster, polyameus (of toch net te stiekem), kattenliefhebber, megagek van muziek, en verslaafd aan kinderboeken…
  Beknopt lijkt het een biografie

  XX

 3. Het lijkt wel een combi van karate, volksdansen en touwtje springen zonder touwtje. Ik denk dat we er allemaal nog even aan moeten wennen, het neemt wel veel ruimte in beslag waardoor het in dancings al niet handig is om zo te dansen. Ik vind het wel leuk om te zien.

 4. Ik weet niet hoeveel ruimte jullie hebben als jullie als het stappen zijn, maar ik zou om de 3 seconden iemand voor z’n ballen trappen denk ik.

  Ik heb ook een parodie gevonden ergens, staat op m’n hyves pagina (heiloooo.hyves.nl).

 5. jump style is geweldig
  allen op feesten dansen weinig mensen zo hoor ๐Ÿ˜‰
  meesten houden het toch bij een mix van stampen hakken en dat soort gespring.

 6. JumpStyle is totaal geen hardcore het er zelfs een beetje tegen hardcore is gemaakt om in extace (trance) te raken en dan ben je tot veel dingen in staat. ook voor invloeden. jumpen is onschuldig en eluk ๐Ÿ™‚ ik doe het ook en ik maak ook een beetje jumpstyle muziek. Jumpen is GEEN hardcore en jumpers zij GEEN gabbers enzo.

  jumpen is al officeel een eigen Genre van muziek geworden. ๐Ÿ™‚

 7. Jumpstyle is voor mietjes….

  H A R D S T Y L E 4 E V E R!!!!!!

  (Hardstyle is veel beter, dans idem en minder dom dan zo’n *-dansje..Je trapt iedereen voor de schenen als je deze op de dansvloer doet)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s