Mika

Een veelbelovende muzikale ster-in-wording van dit moment is Mika. Dat is de artiestennaam van de 23-jarige, in Liba- non geboren en nu in Engeland wonende, pianist, zanger en entertainer Mica Penniman.

Electrodisco
Mika heeft een heel eigen stijl, die een combinatie lijkt van de Scissor Sisters, Freddy Mercury, Queen en de Bee Gees.
Zijn eerste album heet Life In Cartoon Motion en is vorige maand verschenen met daarop o.a. de hitsingle Grace Kelly, waarvan hier de clip:

 

Extravagant
Qua vormgeving is zijn eerste album helemaal in de kleur- en fantasierijke stijl van de jaren ’70. Ook zijn persoonlijke optreden ademen de sfeer van die tijd: een weelderige haardos, ietwat vrouwelijke manieren en niet bang om extravagant uit de hoek te komen.Zie voor een leuke impressie daarvan zijn optreden in het Franse TV-programma Taratata:

 

Gay
Zijn hele stijl kan zonder meer als gay worden gedefinieerd en spreekt mij daarom wel aan. Over of hij ook zelf gay is, wil hij zich echter niet uitlaten, dus uit respect zullen we daarover dan ook maar niet speculeren.

Links
www.mikasounds.com
www.mikalife.fr
www.mikafan.nl

32 gedachten over “Mika

 1. Nik P. was vandaag in de RAI in Amsterdam en zong daar uiteraard zijn hit “Einen Stern der deinen Namen trxe4gt” maar ook “Gloria” e.d. van zijn album “Lebenslust & Leidenschaft”. Klasse optreden en je hebt wat gemist.

 2. Natuurlijk treden Duitstalige artiesten in Nederland op. Kijk eens op http://www.schlagerfest.nl waar 12 mei Duitse artiesten zijn en wat een topavond beloofd te worden. Trouwens Nik P. heeft ook een Duits/Engelstalig duet samen met de Nederlandse Natascha Wright (bekend van La Bouche/ American Divas) uitgebracht.

 3. ONGELOOFLIJK toevallig!!

  Ik zag dit weekend een clip van Mika, en ik vond het zo’n leuk liedje, zodat ik de naam heb opgeschreven om de muziek later eens te beluisteren. En dan schrijf jij er toevallig een logje over! Briljant 🙂

 4. Heb nxc3¡ het zien van je log de disc geload… Wauw… heerlijk!
  Als je nog niet alles hebt van de disc, mail me, dan krijg je alles! Geld voor alle anderen ook! Mijn ‘flipje’ vind er niets aan, maar das een heavy metall man… duh!
  Moet eerlijk zeggen dat ik Mika wel lekker vind, muziek xc3xa9n krullen… eindelijk een ander met krullen hahah

  Kuzzz Conny

  ‘polyamoreus’ xc3xb3f ‘anders’

 5. Trouwens veel duitse artiesten zijn en blijven bekend. Nik is klasse, jammer dat ik het gemist heb. Trouwens wat vinden jullie van Andrea Berg ??

 6. Al dat focking gelul over dat ie gay is, man, geniet aub ff van dat koppie! DIE IS ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO LEKKER! I love himm..

 7. Hij is geweldig. Idd een vleugje Queen, Bee Gees, maar vooral ook van The Sparks, (da’s alweer een tijd geleden!) en zelfs een vleugje M (van Popmusic).

 8. hahahahaha…
  oke dit is echt een hit in Karintië. ik heb daar tot april 5 maanden gewoond en je wordt er mee doodgegooit!

 9. Wat maakt het uit of ie gay is misschien is ie bi nou en? Hij ziet er echt leuk uit en hij is best wel schattig! En hij kan goed zingen gek! Een bereik van 5 octaven!

 10. ik ben zo geobsedeerd door het liedje grace kelly dat ik er graag de partituur van zou hebben om deze te spele op mijn fluit

 11. hij is veel te homoachtig. maar hij zingt wel zoeper goed! maar hij s toch egt wel een beetje erg overduidelijk beetje erg homo…
  xx wij

 12. Dat klinkt heel interessant! Ik ga gauw eens verder “bladeren” door alle linkjes onderaan. Bedankt voor de tip, goed dat je hier aandacht aan besteed! Groetjes van Martine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s