Winq

Naar aanleiding van de reacties op mijn eerdere log over Gay Krant Magazine, heb ik nu ook eens het blad Winq gekocht.

Dikker
Het eerste dat opvalt is, dat Winq slechts 70 cent duurder, maar een stuk dikker is dan GK Magazine. Mogelijk komt dat doordat er, naar mijn vluchtige indruk, in Winq wat meer advertenties staan…

Vormgeving
Wat de vormgeving betreft, vindt ik Winq minder geslaag dan GK Magazine. De layout is mij wat te minimalistisch, zo zijn de verschillende categorien slechts onderscheiden door wat afwijkende lettertypes, terwijl die bij GK Magazine goed herkenbaar zijn aan verschillend gekleurde randen.
Ondanks de minimalistische layout vind ik Winq toch ook nogal rommelig, druk en onoverzichtelijk overkomen en is het verschil tussen advertenties en artikelen soms moeilijk zichtbaar.

Inhoudelijk
Blijkens het voorwoord van de hoofdredacteur wil Winq voortaan ook meer wat bieden aan de  intellectuelere homo. Hoe dat in eerdere afleveringen was, kan ik dus niet beoordelen, maar in dit nummer staan in elk geval ook de nodige inhou- delijk interessante artikelen. Ook staat er nauwelijks nog expliciete erotiek in en zijn ook de meeste advertenties niet specifiek homogericht.

Website
De website www.winqmagazine.com ziet er een stuk strakker en overzichtelijker uit dan die van GK Magazine, maar is verder tamelijk simpel en weinig inspire- rend.

Al met al is Winq een mooi tijdschrift, al vind ik het qua vormgeving minder aan- trekkelijk dan het vernieuwde GK Magazine.

16 gedachten over “Winq

  1. Heb je Sources of the Self – The Making of the Modern Identity van Taylor wel eens gelezen? Ik moet bekennen dat ik zelf wel zo’n 150 bladzijden gelezen heb en gericht wel eens gedeelten gebruikt heb, maar het is een heel rijk boek. Taylor staat bekend als een communitarist, dus als een denker die juist op zoek is naar belevingen van gemeenschap. Hij is trouwens ook katholiek en verwijst voor zijn hoop in de laatste alinea’s naar de joods-christelijke traditie. Maar daar heeft hij het in andere boeken dan weer systematisch over. Een zeer origineel en zelfstandig denker overigens.

  2. Toch wel de moeite waard om eens naar een filosofisch cafe te gaan als ik hoor wat de onderwerpen allemaal zijn. Leuk om deel te nemen aan de discussie lijkt me, maar aan de andere kant wilde ik dat ook eens een ker doen en toen bleken de meesten niet te kunnen communiceren en kletsen (schreeuwden) maar wat door elkaar heen. Gemengd gevoel dus, maar als jij je ei erin kwijt kan en het is nog boeiend ook… het onderwerp geloof heb ik nu al heel vaak besproken met mensen, het enige wat ik weet is dat je er niet uitkomt. 😉

  3. @ Jan Dirk Snel
    Dat boek van Taylor heb ik nog niet gelezen, maar het staat iig wel op m’n leeslijstje.

    @ Luckything
    Ja is goed, ik schrijf ook altijd veel te lang en veel te laat 😉

    @ Pasula
    Deelnemers moeten idd wel proberen fatsoenlijk en respectvol te discussieren ja, anders wordt het helemaal nix…
    Bij dit filosofisch cafe zie je dat het vaak wat chaotisch begint en dat pas als de organisator aanhaalt wat enkele bekende filosofen over het betreffende onderwerp geschreven hebben, er meteen een stuk meer structuur en helderheid komt…

  4. Inderdaad lijkt er weinig verschil tussen het gemeenschapsbestaan en het individuele bestaan te zijn. Mensen blijven toch kuddedieren denk ik. Plus dat je je als individu alleen maar kunt onderscheiden als er mensen zijn waarvan je je kunt onderscheiden, dus heb je daar toch ook weer een gemeenschap voor nodig.

    En ben je als ‘ik’ wie je bent of kies je wie je wilt zijn? En kies je dan jezelf of maak je een soort imago/karakter van jezelf? Individualisatie heeft in ieder geval wel een bewustzijn opgeleverd dat niet bestond in de gemeenschapstijd. Misschien bestaat er uberhaupt geen ‘ik’…? (zie http://www.nickgroen.nl/blognote/pivot/entry.php?id=38#comm) 🙂

  5. Bij ieder mens is er sprake van een combinatie van individualiteit en conformering, geen enkel enigszins normaal mens is louter uniek of louter geconformeed.
    Het hangt dan van de persoon en van de omgeving af, in hoeverre er sprake is van wat meer individualiteit, danwel van wat meer conformering…

  6. Leuk dat je naar de reacties van je lezers hebt geluisterd en de Winq hebt gekocht. Ik vind de minimalistische stijl zelf erg fijn, en de inhoud is ook wel aardig. Toch heb ik nog steeds het gevoel em te snel uit te hebben, maar dat zal wel aan mijn eisen aan een magazine liggen!

  7. Zelf heb ik onlangs mijn abo op de GK opgezegd. De Winq en Squeeze lopen nog, maar de Winq steekt erbij mij met kop en schouders bovenuit. Ook de Squeeze ga ik opzeggen. Volgens mij kan ik nog beter lid worden van de Men’s Health. 😉

  8. @PaulHUzzzz: Ik lees Elsevier elke week. Heb laatst Vrij Nederland gekocht. Is de Groene Amsterdammer een interessant goed opinieblad? Misschien dat ik em eens kan kopen..

  9. Ik heb de Winq een keer gekocht en moet zeggen dat ik het met plezier gelezen heb. Ikzelf schaar mij niet onder de intelectuelen onder ons, maar soms is het erg prettig om iets meer ‘inhoud’ te lezen.

  10. Ik ben zowel abonnee van GK en Winq. Het verschil in prijs en pagina’s zit ‘m waarschijnlijk in het feit dat de GK frequenter uitkomt. De GK zie ik als een appel en de Winq als een peer. Dus ik ga ze niet met elkaar vergelijken.. ;o)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s