Gay Krant Magazine

Ik koop bijna nooit specifieke homotijd- schriften, maar omdat er dit keer iets in stond dat ik wilde zien, heb ik onlangs het nieuwste nummer van GK Magazine ge- kocht.

Metamorfose
Wie die titel niets zegt: dat is het nieuwe jasje van de aloude, bekende en beruchte Gay Krant!
Dat tijdschrift heeft onlangs weer een metamorfose ondergaan, waarbij zowel de vormgeving alsook de titel is aangepast.

Vorm
Wat de nieuwe vormgeving betreft moet ik zeggen dat ik die zeer geslaagd vind: de kaft is prachtig glanzend en ook de pagina’s zijn van mooi papier. De opmaak ziet er modern, fris en overzichtelijk uit en er is een goede mix van reportages, arti- kelen en advertenties.

Inhoud
Wat ik vooral kan waarderen is dat de artikelen ook enige inhoud hebben en er genoeg advertenties voor ‘gewone’, niet specifiek gay- of seksgerelateerde pro- ducten en diensten in staan.
Dat laat gelukkig ook eens zien dat homo’s niet alleen maar in oppervlakkigheid, erotiek en seks gexc3xafnteresseerd zijn, zoals diverse andere homobladen wel sterk suggereren…

Homepage
Tegelijk met de metamorfose van het tijdschrift is ook de homepage ervan ver- nieuwd. Helaas is die operatie minder goed gelukt: het is nogal onoverzichtelijk en de navigatie is zowel praktisch als esthetisch een ramp. Bovendien neemt daar de ‘erotica’ nog wel een relatief groot gedeelte in beslag…

11 gedachten over “Gay Krant Magazine

 1. Idd, zo kun je er ook naar kijken!
  Had vandeweek Singalese roepies in mn handen… die vond ik ook wat hebben!
  Het mooiste is dat zo’n biljet, op die manier, de cultuur van het land ‘vertegenwoordigt’.

 2. De GK ziet er wel mooi uit, maar dat het toch duurder is dan de Winq…. (het gaat om de verhouding van aantal bladzijden!) vind ik toch te gek voor woorden!

  De GK moet goedkoper worden!

 3. Over Winq kan ik niet goed oordelen, heb het 1 keertje doorgebladerd… ik kreeg toen de indruk dat Winq een wat erotischer tintje heeft, en waarschijnlijk zal het prijsverschil (mede) daaraan liggen…

 4. Telkens sta ik op het punt er een te kopen maar iedere keer word ik afgeleid, meestal door de knappe kioskverkoper, ach ja. 😉

  Mocht ik er binnenkort in geslaagd zijn een exemplaar te lezen dan kom ik nog even terug op je log. Zelf ben ik fan van het blad Happinez, het komt mij te weinig in de winkel helaas, het is een tweemaandelijks blad.

 5. Omslag ziet er wel strak uit. Grootste gedeelte is wel een foto, dus ik weet niet hoe het volgende exemplaar uit gaat zien. Ik hou wel van veel witruimte, oogt chique.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s