Zomaar…

… een fraai motief…

… in de barokke stijl van 18e eeuws behangsel.

Deze uitbundige en zeer weelderige stijl is momenteel weer helemaal in de mode, als tegenreactie op de strakke en zakelijke trends uit voorgaande jaren.
We zien deze barokke stijl nu dan ook in de meest gekke kleurcombinaties toe- gepast op de meest uiteenlopende voorwerpen, van bekers tot lampekappen tot, uiteraard, behangpapier!

(Zie over deze stijl ook mijn eerdere logs Barock en Franse luxe)

10 gedachten over “Zomaar…

  1. Dit is wel even andere koek dan je politiek getinte logs. Even wennen. Lees ook nog steeds strips, maakt me niet uit wat. Jan Jans en de kinderen maar ook Michael Vaillant e.d. Af en toe zelfs kinderboeken zoals van Roald Dahl. Lekker ontspannen, niet nadenken, plaatjes kijken. mmmmmmm, lekker.

  2. Gek is dat maar strips hebben me eigenlijk nooit kunnen boeien. Ik heb vroeger dan wel de Donald Duck en de Tina gelezen, maar zodra ik de gewone boeken had ontdekt was dat over.
    Zelf hou ik er meer van om geprikkeld te worden er zelf beelden bij te verzinnen.

  3. Geweldig is dat he… om zoiets van vroeger weer terug te zien.
    De strip zegt me helemaal niets… ik was iemand van de overbekende strips 😉 asterix & Obelix, sus en wis, kuifje…

  4. Voor de liefhebbers: deze strip behoort tot de klassiekers uit de stallen van Lombard (Brussel) en (later) Dupuis (Charleroi). Macherot is in stripland een grootheid (helaas onlangs overleden), wordt in Frankrijk op handen gedragen en heeft naast Chlorophyl nog andere beroemde strips getekend als Clifton, Poezekat en Snoesje (11 officiele albums). Snoesje lijkt erg op Chlorophyl, hoewel een minder somber kleurenpalet. Google maar eens op Snoesje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s