TV-avondje

Voor wie eens wil weten waar ik op de televisie zoal naar kijk: hier de programma’s waar ik de afgelopen avond naar heb gekeken… dit keer toevallig bijna allemaal op RTL 5:

20.00 – NOS Journaal
Mijn avond begint steevast met het NOS Journaal van 8 uur op Nederland 1. Daar kijk ik al naar zolang ik geen kind meer ben en me voor de wat grotere wereld in- teresseer.

20.32 – CSI Miami
Daarna keek ik CSI Miami, xc3xa9xc3xa9n van de versies van de populaire Amerikaanse Crime Scene Investigations over de politielaboratoria die in de VS een grote rol spelen bij het oplossen van misdrijven.
Een nog spannendere serie op deze zender is 24, waar ik elke zaterdagavond naar kijk.

21.28 – Herrie in de keuken
Vervolgens kwam Herrie in de keuken, een programma waarin chef-kok Herman den Blijker hopeloze keukens naar een hoger culinair niveau tilt.
Ik kijk hier niet altijd naar, maar deze keer wel omdat hij nu in Grand Cafxc3xa9 Koek- enbier in Alkmaar was. In dit restaurant deed mijn inmiddels overleden opa van vaderskant heel vaak zaken en ook mijn ouders kwamen daar wel, waardoor Koekenbier bij ons thuis een begrip was.

22.21 – Project Catwalk
Tenslotte bleef de TV ook nog aan voor Project Catwalk, de Nederlandse titel voor het Amerikaans programma Project Runway, waarin diverse jonge modedesign- ers het tegen elkaar opnemen om kans te maken op een ingang in de professio- nele modewereld.
Ik vind dat soort, eigenlijk nauwelijks serieus te nemen, extravagantie altijd wel leuk omdat het zo lijnrecht ingaat tegen de alledaagse suffe sober- en somber- heid, waar de meeste mensen merkwaardigerwijze steeds naar lijken te neigen (zie ook mijn eerdere logs over de serie A Queer Eye)
Je ziet in zulke programma’s ook mensen waarvan je je nauwelijks kan voor- stellen dat die echt zo zijn. Zo bijvoorbeeld in deze aflevering de designer Austin Scarlett, die werkelijk zo gay is, als gay maar kan zijn:

9 gedachten over “TV-avondje

  1. Het is helemaal in om pre-quels te maken. Het lijkt wel of de bestaande reeksen een beetje uitgemolken zijn en dat er een nieuwe frisse invalshoek moet komen. De één wat succesvoller dan de ander.

    Ik vond de nieuwe Starwars delen qua special effects wel vermakelijk, maar ze overtreffen de nostalgie van de drie oude delen niet. Batman Begins daarentegen vind ik veruit de beste Batman die ooit gemaakt is.

    Ik ben nooit echt een Bond-fan geweest, maar ik hoor over deze film alleen maar positieve verhalen. Ik kijk ‘m wel als ‘ie op DVD is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s