Kerstversieringen

Het is nu bijna Kerstmis en daartoe heb ook ik mijn woning wat opgesierd met o.a. een kerstboom en een adventskrans, zoals op deze foto te zien is:

Kerstboom
Mijn kerstboom versier ik altijd op de manier waarop mijn ouders dat ook al deden, voor deel zelfs nog met dezelfde slingers en ballen als uit mijn jeugd. De ster bovenin de boom heb ik ooit nog een keer op de basisschool gemaakt.

Adventskrans
De adventskrans is nieuw, maar is (voor degenen die dit fenomeen niet kennen) wel een oude katholieke traditie, waarbij op elk van de 4 zondagen van de advent telkens 1 kaars extra wordt aangestoken, zodat ze met Kerst alle vier branden.

Kerststal
Een eveneens bekend katholiek gebruik is de kerststal, die echter nog bij mijn ouders thuis staat en bestaat uit een vrij grote houten stal met strodak en klassieke Italiaanse beeldjes van Jozef, Maria, Jezus, de engel, de herders en de wijzen uit het oosten en daarbij ook nog de os en de ezel, schapen en zelfs een heuse kameel!

13 gedachten over “Kerstversieringen

  1. Voor mij valt de dienstreg. ook wel mee, maar ik moet wel opletten wanneer ik de trein neem. Als ik hem te vroeg neem zou ik zomaar eens 25 minuten kunnen wachten op mijn busaansluiting. Voor mij is het niet de NS die problemen veroorzaken… maar juist de CONNEXXION! Baggerbedrijf!

  2. Ik heb altijd ruim gepland dus de komst van de nieuwe dienstregeling is voor mij niet zo erg. Wel lastig aan de andere kant omdat ik va belangrijke stations de vertrektijden uit m’n hoofd wist, nou ja, maar even opnieuw leren dan, het houdt je hersenen soepel.

  3. Geen echte kaarsjes? Een emmer zand in de buurt of een emmer water? Je kunt ze nergens meer krijgen, de echte gedraaide kaarsjes met de knijpers om ze in de boom te bevestigen. Jammer, het had wel wat.
    p.s. die orchidee moet je eens water geven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s