Rumsfeld

Vorige maand maakte president Bush het aftreden bekend van zijn minister van defensie, Donald Rumsfeld.
Rumsfeld was niet alleen de langst zittende, maar ook xc3xa9xc3xa9n van de meest omstreden Amerikaanse ministers van defensie. Zo heeft hij met name veel vijanden gemaakt door zijn inzet voor de inval in Irak. Maar hoe men hem ook beoordeelt, ik denk dat hij misschien niet zozeer politiek, maar wel administratief en organisatorisch een zeer capabel iemand is, die bovendien ook het nodige relativeringsvermogen bezit.
Dat laatste wordt in het volgende filmpje op komische wijze overdreven:

11 gedachten over “Rumsfeld

 1. Nee, ik heb alleen de standaardstatistiek van web-log.nl, die alleen de cijfers weergeeft. Dat leek me wel genoeg, maar achteraf gezien is het dus wel jammer dat ik geen uitgebreidere statistiek heb… maar dan nog, stel dat het allemaal verschillende mensen zouden zijn geweest, dan weet ik nog niet wat hen hierheen heeft bewogen 😉

 2. Hmmz, ik weet niet hoe uitgebreid de standaardstatistiek van web-log.nl is. Je kunt altijd nog extra statistieken gebruiken.

  Staat daar nergens wat voor bezoekers er zijn geweest?

  Ik weet overigens wel dat google bezig is weblogs te indexeren, maar dat daardoor opeens zoveel meer bezoekers komen…

 3. De standaardstatistiek geeft alleen de aantallen unieke bezoekers en de aantallen pageviews (+ gemiddelden), geen nadere details dus.
  Door Google zal het niet komen, eerder dan doordat mijn web-log ergens anders onder de aandacht is gebracht, misschien als willekeurige selectie bij web-log.nl…

 4. Het zou wel kunnen komen doordat je in je vorige log veel woorden had waar op gezocht wordt. Ik zag dat je alle politieke partijen in 1 log gezet had, dat levert vaak veel extra bezoekers op.
  Net zoals nu in het nieuws is de doos van Britney Spears: ik kan de foto’s die op fok staan kopieren en op mijn log gooien, de namen Britney Spears en Paris Hilton doen de rest 😉

  (Hopen dat er morgen weer zoveel bezoekers zijn! :P)

 5. Zelf ik heb het webstats4u-tellertje (vroeger nedstat) nog laten zitten, ook al levert het een irritante popup op, als je het opduiken van die dingen tenminste niet standaard uitgezet hebt. Je kunt dan onder meer zien hoe bezoekers naar je website komen. Meestal heb je daar niet veel aan, maar bij zo’n hoog aantal zou je wel hebben kunnen zien waar de verwijzingen (links) vandaan kwamen.

  Het zou natuurlijk kunnen dat een of andere website naar een stukje linkte, maar het meest waarschijnlijk lijkt me toch dat de verwijzingen van Google kwamen.

  Ik heb namelijk een vermoeden. Op 26 oktober ging Kieskompas online. Weliswaar heb je daar pas de volgende dag, 27 oktober, zelf een stukje over geschreven, maar je had Kieskompas al aangekondigd in je stukje over de Stemwijzer van 18 oktober. Ik herinner me dat ik rond die tijd ook een keer in Google “kieskompas” heb ingetikt en dat jouw weblog toen op plaats vier of zo stond, heel hoog tenminste. En daarbij ging het, denk ik, nog om je stukje van 18 oktober. Van tevoren waren er weinig verwijzingen en jij was er vroeg bij! Ook nu sta je nog op de eerste bladzijde (ongeveer op plaats 50 op een pagina met 100 resultaten), maar nu verwijst Google naar het stukje over Kieskompas zelf. (Ik gebruik google.com met de Amerikaanse volgorde; in de Nederlandse volgorde zal het wat anders liggen.)

  Kortom, vanaf 26 oktober moeten tienduizenden, zoniet honderdduizenden mensen “kieskompas” ingetikt hebben en een deel daarvan moet uit nieuwsgierigheid ook op jouw hoog eindigende site gekeken hebben. Omdat ik zelf de Googlebar boven in mijn browser gebruik, tik ik ook vaak namen van sites die ik wel ken, in Google in en link vandaaruit verder: hoef je minder in te tikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s