Raadsel?

Zoals jullie hier links kunnen zien waren er op donderdag 26 oktober jongstleden 36 bezoekers tegelijkertijd op deze weblog. Erbij stilstaand hoeveel dat er zijn, ging ik eens naar de statistieken kijken en tot mijn grote verbazing bleken er hier op die dag maar liefst 431 unieke bezoekers te zijn geweest, die goed waren voor 748 pageviews!

Nu kan zoiets wel eens het gevolg zijn van een storing of een technische fout, maar de volgende dag, 27 oktober, zijn er ook 307 bezoekers met 622 pageviews geweest en op 28 oktober nog 98 bezoekers met 135 pageviews. En dat terwijl deze weblog normaal per dag zo tussen de 15 en de 20 unieke bezoekers heeft, die goed zijn voor 30 tot 70 pageviews.

Dus ofwel er is plotseling grote belangstelling voor mijn weblog geweest, ofwel het is misschien het gevolg van een soort van spamrobot… Misschien heeft xc3xa9xc3xa9n van jullie een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn…

18 gedachten over “Raadsel?

 1. NOU nou, IE7 is toch wel echt een enorme vooruitgang ten opzichte van IE6. Echt, qua functies en technologie. En tsja, dat je nog even moet wennen aan de interface.. tkomt allemaal goed.

  Enige nadeel bij mij (naja, IE7 beta dan): het ding heeft een hoop extra geheugen nodig. En ik heb nog geen updeet gehad..

 2. Ik snap je gevoel, daarom heb ik ook firefox maar dat is ook geen rozegeur, er zijn sites waar je alleen maar met explorer op kunt komen. Er is 1 logster waar ik weleens een reactie achterlaat en dan moet ik echt explorer gebruiken.

  De veranderingen van weblog zijn ook niet echt verbeteringen. Ongevraagd iets door de strot heenduwen ben ik geen voorstander van, maar goed, afwachten maar weer.

 3. Ik heb nu Firefox geinstalleerd omdat velen dat aanraadden… in elk geval is die beter dan IE 7.0, de layout is ongeveer zoals de oude IE, maar dan wel met tabbladen… dus ff kijken of ik daar aan kan wennen…

  En ja, ik vind het best als ze bepaalde producten verbeteren, maar laat de gebruikers dan kiezen of ze die verbetering ook willen… erg klantvriendelijk is zoiets niet vind ik..

 4. Nee, ik heb alleen de standaardstatistiek van web-log.nl, die alleen de cijfers weergeeft. Dat leek me wel genoeg, maar achteraf gezien is het dus wel jammer dat ik geen uitgebreidere statistiek heb… maar dan nog, stel dat het allemaal verschillende mensen zouden zijn geweest, dan weet ik nog niet wat hen hierheen heeft bewogen 😉

 5. Hmmz, ik weet niet hoe uitgebreid de standaardstatistiek van web-log.nl is. Je kunt altijd nog extra statistieken gebruiken.

  Staat daar nergens wat voor bezoekers er zijn geweest?

  Ik weet overigens wel dat google bezig is weblogs te indexeren, maar dat daardoor opeens zoveel meer bezoekers komen…

 6. De standaardstatistiek geeft alleen de aantallen unieke bezoekers en de aantallen pageviews (+ gemiddelden), geen nadere details dus.
  Door Google zal het niet komen, eerder dan doordat mijn web-log ergens anders onder de aandacht is gebracht, misschien als willekeurige selectie bij web-log.nl…

 7. Het zou wel kunnen komen doordat je in je vorige log veel woorden had waar op gezocht wordt. Ik zag dat je alle politieke partijen in 1 log gezet had, dat levert vaak veel extra bezoekers op.
  Net zoals nu in het nieuws is de doos van Britney Spears: ik kan de foto’s die op fok staan kopieren en op mijn log gooien, de namen Britney Spears en Paris Hilton doen de rest 😉

  (Hopen dat er morgen weer zoveel bezoekers zijn! :P)

 8. Zelf ik heb het webstats4u-tellertje (vroeger nedstat) nog laten zitten, ook al levert het een irritante popup op, als je het opduiken van die dingen tenminste niet standaard uitgezet hebt. Je kunt dan onder meer zien hoe bezoekers naar je website komen. Meestal heb je daar niet veel aan, maar bij zoxe2x80x99n hoog aantal zou je wel hebben kunnen zien waar de verwijzingen (links) vandaan kwamen.

  Het zou natuurlijk kunnen dat een of andere website naar een stukje linkte, maar het meest waarschijnlijk lijkt me toch dat de verwijzingen van Google kwamen.

  Ik heb namelijk een vermoeden. Op 26 oktober ging Kieskompas online. Weliswaar heb je daar pas de volgende dag, 27 oktober, zelf een stukje over geschreven, maar je had Kieskompas al aangekondigd in je stukje over de Stemwijzer van 18 oktober. Ik herinner me dat ik rond die tijd ook een keer in Google xe2x80x9ckieskompasxe2x80x9d heb ingetikt en dat jouw weblog toen op plaats vier of zo stond, heel hoog tenminste. En daarbij ging het, denk ik, nog om je stukje van 18 oktober. Van tevoren waren er weinig verwijzingen en jij was er vroeg bij! Ook nu sta je nog op de eerste bladzijde (ongeveer op plaats 50 op een pagina met 100 resultaten), maar nu verwijst Google naar het stukje over Kieskompas zelf. (Ik gebruik google.com met de Amerikaanse volgorde; in de Nederlandse volgorde zal het wat anders liggen.)

  Kortom, vanaf 26 oktober moeten tienduizenden, zoniet honderdduizenden mensen xe2x80x9ckieskompasxe2x80x9d ingetikt hebben en een deel daarvan moet uit nieuwsgierigheid ook op jouw hoog eindigende site gekeken hebben. Omdat ik zelf de Googlebar boven in mijn browser gebruik, tik ik ook vaak namen van sites die ik wel ken, in Google in en link vandaaruit verder: hoef je minder in te tikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s