Vervloekt :-(

Na eerst alle ellende te hebben gehad met de nieuwe versie van web-log.nl, hebben velen nu weer geheel ongevraagd iets ingrijpend nieuws opgedrongen gekregen: versie 7.0 van Internet Explorer (IE), de webbrowser van Microsoft

Als verstandig internetgebruiker dacht ik: ik stel Windows zo in dat hij automatisch alle nieuwe updates installeert. Maar gisteren wilde hij ook de nieuwe versie van IE binnenhalen, en ik stemde daar mee in, in de veronderstelling dat dat de veiligheid ten goede zou komen… maar wat bleek na het herstarten: Internet Explorer is ook qua design en uitvoering compleet veranderd!

Nu heb ik al zo’n godsgruwelijke hekel aan ongevraagde veranderingen, maar dit spant toch wel de kroon: de webbrowser is wat internet betreft toch zo ongeveer net zoiets als je huiskamer, dus dat heeft nogal een impact als die er opeens heel anders uitziet…!

Wat mij onder andere stoort is de andere indeling van de knoppen, de lelijke layout en icons en met name in de allereerste plaats het feit dat de lettertypes er anders uitzien… zo zijn bijvoorbeeld de (ook door mij veel) gebruikte Arial en Verdana heel anders dan voorheen en is de fraaie vorm van sommige groottes van deze letters helemaal weg! 😦

Het is best dat Microsoft verbeteringen aanbrengt, maar ik vind het onbegrijpelijk dat men al die miljoenen gebruikers zomaar tegen hun zin of wens opzadelt met ook zulke ingrijpende uiterlijke aanpassingen… gewoonweg beschamend…

(en alsof het allemaal nog niet erg genoeg is: de combinatie van het nieuwe IE met het nieuwe web-log.nl lijkt helemaal moeilijk te werken…)

17 gedachten over “Vervloekt :-(

 1. Probeer nu maar eens FIREFOX uit !!!! Dan ben je ook gelijk van de ellende af !
  Ik ben zxc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9r tevreden met Firefox !

 2. NOU nou, IE7 is toch wel echt een enorme vooruitgang ten opzichte van IE6. Echt, qua functies en technologie. En tsja, dat je nog even moet wennen aan de interface.. tkomt allemaal goed.

  Enige nadeel bij mij (naja, IE7 beta dan): het ding heeft een hoop extra geheugen nodig. En ik heb nog geen updeet gehad..

 3. Ik snap je gevoel, daarom heb ik ook firefox maar dat is ook geen rozegeur, er zijn sites waar je alleen maar met explorer op kunt komen. Er is 1 logster waar ik weleens een reactie achterlaat en dan moet ik echt explorer gebruiken.

  De veranderingen van weblog zijn ook niet echt verbeteringen. Ongevraagd iets door de strot heenduwen ben ik geen voorstander van, maar goed, afwachten maar weer.

 4. Ik heb nu Firefox geinstalleerd omdat velen dat aanraadden… in elk geval is die beter dan IE 7.0, de layout is ongeveer zoals de oude IE, maar dan wel met tabbladen… dus ff kijken of ik daar aan kan wennen…

  En ja, ik vind het best als ze bepaalde producten verbeteren, maar laat de gebruikers dan kiezen of ze die verbetering ook willen… erg klantvriendelijk is zoiets niet vind ik..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s