s1ngle

In mijn regionale krant staat dagelijks de strip S1NGLE.
Deze strip van Hanco Kolk en Peter de Wit gaat over drie vrijgezelle vriendinnen die worstelen met het feit dat ze geen vaste partner hebben.
De tekeningen zijn heel simpel, maar hebben desondanks, of juist daardoor veel zeggingskracht.

Ondanks dat de strip over drie vrouwen en hun beslommeringen gaat, vind ik hem ook erg leuk. Niet alleen vanwege de leuke tekeningen, maar ook omdat veel van de geschetste situaties erg herkenbaar zijn. Ik ben zelf immers ook single.

Maar ook diegenen die wel een partner hebben zullen in deze de strip veel herkennen. De vrijheid van het "singleleven" is immers in zekere zin de algemene norm geworden, die in de plaats is gekomen voor het gehuwde leven, dat vroeger de standaard was.

15 gedachten over “s1ngle

 1. Tja, ik weet nog niet eens WAT ik ga stemmen…
  Laatstaan dat de computer dat weet 😉
  hihi
  Nee grapje..
  Het is sowieso al erg dat het stemgeheim NODIG is!
  Ik bedoel: je hebt toch recht op je eigen mening?

 2. Mag ik een kleine correctie maken? Tenminste, zover ik weet worden publiekelijke stemmingen alleen dan gedaan wanneer het om záken betreft, niet om personen. Publiekelijke stemming op personen kan nogal kwetsend zijn en die hoofdelijke stemmingen in de kamer is dat daar niet een voorbeeld van? De 2e Kamerleden worden toch gekozen via stemmingen door het volk? En de 1e Kamerleden vanuit de Provinciale Staten. De hoofdelijke stemming waar jij het volgens mij over hebt in de Kamer gaat om zaken, een amendement. Maar misschien heb ik het fout hoor!

 3. Of hoofdelijke stemmingen in de Tweede Kamer alleen over zaken worden gehouden en niet over personen, weet ik zo uit m’n hoofd niet, ik zou dat moeten nazoeken, maar het is goed mogelijk…

  Overigens doet dat weinig af aan het al of niet overbodige stemgeheim bij algemene verkiezingen. Weliswaar worden daarmee de Tweede-Kamerleden gekozen, gaat het dus over personen, maar is de afstand tussen de kiezers en de gekozenen dermate groot, dat dat geen probleem hoeft te zijn…
  In een kleine groep als de Kamer zelf kan het idd bezwaarlijk zijn, maar niet als daar de afstand tussen een willekeurig stemhokje en het parlement in Den Haag tussen zit… om het zo maar even te zeggen 😉

 4. Ik vind dit een goed stukje met een mooie inhoud. Of ik al weet wat ik ga stemmen doet er even niet toe. Wel is het interessant waarom mensen geheimzinnig doen in een “vrij” land.

 5. Ik denk dat het stemgeheim iedereen de Mogelijkheid biedt om te stemmen wat je zelf wilt, zonder dat dat beinvloed wordt door alle externe factoren. Maar je kunt die inspiratiebronnen natuurlijk wel gebruiken zoveel als je zelf wilt.
  (Ik voel me overigens al 20 jaar extreem links (o: )

 6. Ik kende de strip niet, maar het is wel lekkere droge humor. De vrijheid van het “singleleven” is in zekere zin de algemene norm geworden? Niet dat ik weet tot nu toe, single of gebonden, de mens blijft een individu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s