Schelpen

Schelpen spreken vaak erg tot de verbeelding: kinderen verzamelen ze al als aangespoelde schatten op het strand en op wat latere leeftijd worden we ook nog vaak aangetrokken door de exotische vormen van schelpen uit zuidelijker wateren.

Met mij was het niet anders: ook ik raapte en verzamelde de schelpen van het strand en kocht later in de winkel ook nog mooiere en kleurigere schelpen. Een klein verzamelingetje schelpen heb ik tot op de dag van vandaag bewaard.

Exc3xa9n van mijn mooiste schelpen is die welke ik vorig jaar in een antiekwinkeltje in Amsterdam heb gekocht:

Het lijkt net of deze schelp met parelmoer versierd is, maar dat is niet zo: de schelp is alleen maar gepolijst, waardoor op de uitstekende plekken de bovenste bruine laag is weggeschuurd en het onderliggende parelmoer zichtbaar is geworden!

12 gedachten over “Schelpen

 1. Hans Blom is ook wezen kijken: in het laatste nummer van HN schrijft hij zijn indrukken als historicus op. Hij herkent historische voorbeelden, maar moet natuurlijk ook concluderen dat de film weinig met de werkelijkheid te maken heeft.

  Tja, die foto die overal staat en ook direct ziet bij het artikel op Katholiek Nederland komt op mij zo overtrokken en hypocriet over, dat ik eigenlijk alleen daarom al geen zin heb te gaan kijken. Niet dat ik een paar fraaie damesbenen niet kan waarderen, maar wel omdat ik onmiddellijk denk: tjee, daar heb je Paul Verhoeven weer met zijn obsessies en voorkeuren.

 2. ik vond zwartboek echt een heeele mooie film
  ik heb hm nu al 3 x gezien ;
  en hij blijft steeds moooi
  het is een hele indrukwekkede spannende film
  echt een dikke 10 waard !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s