Nieuwe foon

Na jaren een heel simpele mobiele telefoon gehad te hebben, heb ik nu toch maar eens een wat geavanceerder toestel aangeschaft.
Mijn oude was de Motorola T190, en aangezien ik een verstokte Motorolafan ben, is ook mijn nieuwe toestel van datzelfde merk, namelijk de Motorola V620 (zie voor afbeeldingen mijn eerdere log Motorola Rulezzz!).

Behoefte
Reeds in die log van ruim een jaar geleden schreef ik dat ik al van plan was om de V620 te kopen, maar steeds kwam het er niet van. Ik ben niet erg gsm-verslaafd, noch heb ik bijzonder veel behoefte aan allerlei extra functies, dus op zich voldeed mijn oude toestel nog goed.
Bovendien ben ik iemand die zich eerst goed orixc3xabnteert en vaak lang wikt en weegt voordat ik tot een nieuwe aanschaf overga.

Vormgeving
Dat ik nu toch, ondanks dat het toestel dus al ruim een jaar oud is, voor de Motorola V620 heb gekozen, is voornamelijk vanwege de elegante vormgeving. Zoals bij alle Motorola-toestellen is de resolutie van de camera tamelijk laag, net als de geheugencapaciteit.
Daar staat tegenover dat het een zeer fraai kleurenscherm heeft (plus een tweede blauw display aan de buitenkant), maar boven alles gaat het zeer fraaie design, dat heel elementair en sierlijk is. Samen met de uitvoering in matzwart metaal met chromen scharnieren en sierlijnen, maakt dat dit toestel voor mij tot een paradepaardje van de mobiele telefonie.
Jammer daarom dat Motorola dit model niet van meer technische mogelijkheden heeft voorzien en is overgestapt op de in mijn ogen wat gekunstelde RAZR en PEBL-modellen…

Details
Meegeleverd met de V620 is ook een draadloze Bluetooth-headset, waarmee je, al of niet in combinatie met voicedial, kan bellen zonder het toestel bij de hand te hoeven houden.
Grappig is ook het zilveren rondje naast de cameralens: dat is namelijk een piepklein (vergrotend) spiegeltje, voor als je een foto van jezelf wilt maken!
Het leukste is waarschijnlijk de lichtmelding bij inkomende gesprekken of berichten: dan lichten namelijk drie cirkels rond het Motorola-logo aan de voorkant op. Je kan zelf kiezen of dat in 1 kleur of in meerdere kleuren is, en je kan verschillende kleuren kiezen voor verschillende profielen.
Als je gebeld wordt, kan je dus aan de kleur van de cirkels en op het buitendisplay zien wie er belt.

Links
Zie voor reviews van de Motorola V620:
Mobile-review.com
iMobile.com.au
En voor de nieuwste modellen:
www.motorola.com
www.motorola.nl


De originele advertentie voor de Motorola V620

27 gedachten over “Nieuwe foon

 1. Ik heb die dingen idd ook al… van die gratis kaartjes, waar je gewoon je eigen tekst op laat drukken πŸ˜‰
  Geeft heel makkelijk weg… en is nog gratis ook als je het een beetje uitkient πŸ˜›

 2. Een URL voor gratis kaartjes heb ik niet, maar kan je desgewenst wel via Google vinden denk ik…

  Ik heb mijn kaartje gewoon zelf gemaakt met Photoshop en op visitekaartjespapier uitgeprint. Als je een afbeelding maakt van 640 x 414 pixels, dan past het perfect πŸ™‚

 3. Henry David Thoreau moet in de dagen voor de telefoon, eens gereageerd hebben op het idee om een telegraaflijn aan te leggen tussen Main en Texas met de woorden: xe2x80x9c….but what if Maine has nothing of significance to communicate with Texas?” Mobieltjes lijken mij best interessant, maar ik zou niet goed weten waar ik zoxe2x80x99n ding voor zou moeten gebruiken xe2x80″ behalve dan de enkele keer dat een trein vertraging heeft en je graag wilt doorgeven dat je later komt.

  In lang vervlogen dagen had ik wel met portofoons te maken en daarvan was het merk Motorola. Die werden ook altijd xe2x80x9cde motoralaxe2x80x9d genoemd (xe2x80x9cPak je even de motorolaxe2x80x9d) en de naam is voor mij daardoor zozeer een soortaanduiding geworden, dat ik eraan wennen moet dat er ook andere producten mee aangeduid kunnen worden. (Vroeger op de boerderij was er een werktuig dat we xe2x80x9cde leliexe2x80x9d noemden, omdat het van fabriant Lely was en ik weet nog niet hoe ik het ding anders zou moeten noemen.)

  Maar jouw belangstelling is duidelijk universeler dan de mijne. Je draagt je naam niet voor niets!

 4. @ Thijs
  Waarom ik een Motorola-fan ben heb ik al een beetje uitgelegd in die eerdere log, waarnaar ik verwees… o.a. dus omdat Motorola een merk is dat niet iedereen heeft (je moet je toch een beetje onderscheiden, nietwaar?), Motorola wat meer aandacht schenkt aan het design, dan aan het zoveel mogelijk modellen op de markt brengen (hetgeen Nokia lijkt te doen) en omdat er bij Motorola ook de meeste geschiedenis achter zit: Motorola behoort tot de oudste fabrikanten van telecommunicatie-apparatuur, is op veel gebieden marktleider (zie de anecdote van Jan Dirk Snel) en bracht o.m. ook de eerste mobiele telefoon op de markt.

 5. Wees zuinig op deze uitvinding van de eeuw, vooral als het om water gaat. De mijne is zondag tijdens een fikse regenbui gaan zwemmen in m’n rugzak en vanaf die dag: dood! Men zegt dat na een paar dagen drogen er weer leven in gaat komen. Ik betwijfel het, aangezien het nu al 3 dagen is dat alle mogelijkheden hem aan de praat te brengen, tot dusver zijn mislukt. Triest, ik denk dat ik hem morgen maar inruil voor een ander, eentje die ik echt ga koesteren.

 6. Hxc3xa8, mag je een hedendaags draagbare telefoon nog een GSM noemen? Was dat geen naam die met een vroegere techniek verbonden was? (Ik ben evidentelijk niet op de hoogte; dus het antwoord zou ook nee kunnen zijn.) Het valt me op dat een aantal jaren geleden iedereen het had over zijn GSM, terwijl nu iedereen het over zijn mobieltje heeft.

  In Duitsland heten – of heetten (ik weet niet of er daar iets veranderd is) – die dingen een Handy, een woord dat in het Engels bij mijn weten niet voorkomt. In in de USA had iedereen het een jaar of vijf geleden over een cellular phone, een uitdrukking die me zo lang en omslachtig leek, dat het voor de hand lag een kortere uitdrukking te verwachten, al weet ik niet of die er inmiddels ook is.

 7. Ja hoor, ook alle moderne mobiele telefoons zijn GSM-toestellen, of meer technisch gesproken: mobiele telefonie van de tweede generatie.
  De eerste generatie was analoog (denk aan de oude autotelefoons), GSM is digitaal.
  De huidige modellen hebben, naast de basismogelijkheid van GSM-communicatie (spraak en sms), bijna allemaal ook GPRS, wat een soort generatie 2,5 is en die ook datacommunicatie (internettoegang) mogelijk maakt.
  Nog slechts heel weinig toestellen zijn ook uitgerust voor communicatie in de derde generatie, vooral bekend onder de term UMTS.

  In Duitsland worden ze idd nog altijd “Handy” genoemd. Iets wat je in het Duits vaker ziet: dat ze als het ware zelf een Engels/Amerikaans aandoend bastaardwoord maken.
  In de VS spreekt men algemeen van “cell phone” of, nog korter, van “cell” zonder meer.

 8. Bedankt voor je antwoorden. Ik geef toe: ik had een en ander ook zelf na kunnen zoeken, maar ik reageerde spontaan.

  Ik zie nu dat Wikipedia meent dat mobieltje Noord-Nederlands is en GSM Zuid-Nederland, maar een aantal jaren geleden was dat, denk ik, nog anders.

  Ik zie dat M in UMTS voor Mobiel (of Mobile eigenlijk)staat en ik kan me voorstellen dat de aanbieders alvast voor dat woord gekozen hebben met het oog op de toekomst. Als je nagaat hoeveel er vijf jaar geleden te doen was over de UMTS-licensies, dan verbaast het een beetje dat het zo lang duurt voor dat systeem echt breed ingevoerd wordt.

  Ik heb een mobieltje niet zo hard nodig, denk ik, maar ik heb ook altijd iets gehad van: als ik de deur uit ben, wil ik ook vrij zijn van alle beslommeringen – en vind ik het dus ook niet onhandig om niet bereikbaar te zijn. Maar er zijn ook mensen die zo’n ding voor noodgevallen bij zich hebben en hun telefoonnummer aan weinigen geven – en dat is misschien wel het meest praktische gebruik.

 9. @ Arjan
  Nou… het oog wil ook wat hoor πŸ˜‰

  @ Jan Dirk Snel
  Laat ik nou zo iemand zijn als je in je laatste alinea beschrijft πŸ˜‰
  Wat UMTS betreft denk ik dat het net zo is als toen met die Internet- en “newconomy”-hype: in de roes van de boom zijn er investeringen gedaan waar, achteraf of in elk geval tot nu toe, niet echt iemand dringend op zat te wachten…

  GSM en GPRS/WAP voldoen prima aan wat mensen willen: bellen, berichten versturen en beperkt dataverkeer. Voor volledig internet is een mobiele telefoon eigenlijk ook niet echt praktisch: de integratie van alle functies in 1 apparaat is denk ik toch wat teveel futuristisch wensdenken…

 10. Je bent er zeker op vooruit gegaan! Goed zo… πŸ˜‰
  Heb sinds kort ook een nieuw toestel… had hiervoor een Motorola V3Razr… maar ik zweer nu toch bij de sony ericsson W800i… superfijn dingetje. Het is maar net met welk doel je m aanschaft πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s