Uitgaanskaartje

Iedereen kent wel de visitekaartjes (business cards) die veel mensen in de uitoefening van hun beroep uitdelen aan (potentixc3xable) klanten.

Variant
Als variant daarop lijkt mij een "uitgaanskaartje" geen gek idee: een vergelijkbaar kaartje dat je kan uitdelen aan mensen die je tegenkomt bij het uitgaan.

Onverstaanbaar
In de moderne uitgaansgelegenheden staat de muziek namelijk vaak zo hard dat je elkaar nauwelijks kan verstaan. Bij gewone gesprekken kan je uit de context vaak wel afleiden wat de ander zegt, maar als het klikt en je wil je naam, telefoonnummer of internetprofiel doorgeven, dan zul je dat wel moeten opschrijven, wil het goed overkomen.

Contact
Voor zulke situaties zou een uitgaanskaartje (profile card) een uitkomst bieden: een naar believen mooi, leuk of hip vormgegeven kaartje met daarop je naam, telefoonnummer en/of profielnaam, dat je aan mensen kan geven met wie je contact wilt houden.

Voorbeeld
Als voorbeeld heb ik een kaartje gemaakt dat ik zelf zou kunnen uitdelen als ik iemand wil attenderen op mijn weblog alhier (naam, adres of telefoonnummer kunnen op de achterzijde geschreven worden):

(vernieuwde versie, mei 2007)

19 gedachten over “Uitgaanskaartje

 1. Je bent me net even voor. Was van plan morgen hier ook een logje aan te wijden, maar gun jou nu verder de eer. De hoes ligt voor me: Mi Sangre van Juanes. Heerlijke CD en niet zoals vele eendagsvliegen, 1 goed nummer, nee alle nummers zijn geweldig van deze CD. Zijn vorige hit, vorig jaar staat er ook op: “A dios le pido”.
  Ik moet hem niet te veel horen, krijg ik heimwee naar 5 jaar wonen in Spanje…..
  Toch even lekker hard meegalmen!!!!

 2. Ik heb die dingen idd ook al… van die gratis kaartjes, waar je gewoon je eigen tekst op laat drukken ๐Ÿ˜‰
  Geeft heel makkelijk weg… en is nog gratis ook als je het een beetje uitkient ๐Ÿ˜›

 3. Een URL voor gratis kaartjes heb ik niet, maar kan je desgewenst wel via Google vinden denk ik…

  Ik heb mijn kaartje gewoon zelf gemaakt met Photoshop en op visitekaartjespapier uitgeprint. Als je een afbeelding maakt van 640 x 414 pixels, dan past het perfect ๐Ÿ™‚

 4. Ik reageur alweer een tijdje later. Maar dit liedje van vorige zomer ben ik dus nog lรกรกรกng niet vergeten. Het was het liedje waar ik altijd en overal op zat te wachten. Gelukkig werd het ook veel gedraaid. Het blijft een perfect, ontspannen zomernummer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s