The Agency

Enkele hoofdrolspelers uit The AgencyZoals de vaste bezoekers van mijn weblog waar- schijnlijk wel zal zijn opgevallen, kijk ik graag naar films en series die zich afspelen in de sfeer van geheime diensten.

Mijn favoriete serie in dat verband is The Agency, een van oorsprong Ame- rikaanse serie over een team van de inlichtingendienst CIA. Een nieuwe reeks wordt sinds kort weer uitgezonden door RTL4 en wel elke zaterdagavond om 23.40 uur.

The Agency was xc3xa9xc3xa9n van de eerste tv-series die een redelijk realistisch beeld geven van hoe geheime diensten opereren. Eerdere films en series, zoals de bekende James Bond-films of de Mission: Impossible serie en films waren/zijn, hoe spannend ook, toch wat al te fantasierijk…

In The Agency staat een CIA-team centraal dat telkens moet optreden in zaken betreffende terrorisme, internationale misdaad, (contra)spionage en wat dies meer zij…
Een aparte rol wordt daarbij gespeeld door Daniel Benzali, die als Robert Quinn de voormalige (!) directeur speelt. Met zijn markante hoofd en zijn cynische uitspraken is hij xc3xa9xc3xa9n van mijn favoriete personages.

5 gedachten over “The Agency

  1. Wel fascinerend dat onze drang naar authenticiteit sterker wordt dan onze drang naar een fantasiewereld. Konden we vroeger helemaal wegdromen bij de Wizard of Oz vanwege de fantasierijke wereld, nu moet alles juist een ‘realistisch’ zijn. Terwijl we daarmee juist de authenticiteit opheffen omdat we het simuleren (het is toch altijd in scene gezet).

    We willen echte mensen zien op TV (Big Brother, maar iedereen is zich bewust van de camera’s), Italiaanse pizza’s (terwijl we weten dat die in Nederland gemaakt worden) en op vakantie naar ‘niet toeristische’ plaatsen om daar met onze aanwezigheid de toerist uit te hangen.

  2. Dat is inderdaad een opmerkelijke ontwikkeling… misschien komt het doordat fantasiewerelden van vroeger de realiteit op een symbolische manier weergaven… een manier die voor de moderne mens misschien te moeilijk en te omslachtig is geworden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s