Spooks

In een eerdere log schreef ik dat geheime diensten tegenwoordig meer dan ooit in de belangstelling staan.

Een gevolg daarvan is onder meer de televisieserie Spooks (“Spoken”) die afgelopen avond weer te zien was bij de VARA op Nederland 3 en oorspronkelijk een productie van de BBC is.

De cast van SpooksDe cast van SpooksDeze populaire serie gaat over een team van de Britse binnenlandse veilig- heidsdienst MI5, dat geconfronteerd wordt met alle mogelijke problemen van deze tijd: terrorisme, radicaal activisme, computercriminaliteit, witwasprak- tijken en niet te vergeten de onvermijdelijke interne intriges.

Dit alles wordt goed, flitsend en zeer spannend gespeeld, maar het aardigste vind ik dat het, voor zover mogelijk, een tamelijk realistisch beeld geeft van hoe een moderne veiligheidsdienst opereert.
Daarom is Spooks niet alleen een aanrader voor iedereen die van spanning houdt, maar ook voor diegenen die gexc3xafnteresseerd zijn in het optreden van de overheid in de huidige politiek-maatschappelijke constellatie…

16 gedachten over “Spooks

 1. Ook nog van harte gefeliciteerd met je honderdste log! Ik had het wel direct in mijn rss-reader langs zien komen en de titel was al duidelijk genoeg, maar ik was zo druk met andere dingen dat het logwezen er even bij inschoot.
  Maar ik haal het altijd in en lees je posts met veel genoegen, ook als ik niet overal commentaar oplever. (Soms heb ik niets op te merken en soms zou ik juist zoveel op te merken hebben dat ik een heel lang verhaal zou moeten schrijven.)
  Ik heb de mijne nooit geteld, maar dat ga ik ook eens doen. Staan ze alle honderd ook nog op de weblog? Ik heb er zelf een aantal geschrapt, althans onzichtbaar gemaakt, en de vraag is of je die dan mee moet tellen of niet.
  Maar nu wacht ik benieuwd op je volgende honderd logs!

 2. Dank voor je felicitatie en fijn te weten dat je mijn logs graag leest! Ik zal zeker doorgaan met schrijven…
  Alle 100 staan er nog op, schrappen doe ik niet.
  Wat jouw log betreft: je hoeft ze niet te tellen, want bovenaan de lijst met logs in de beheers-afdeling van web-log.nl staat precies hoeveel logs er al zijn gemaakt!

 3. Ik moet wel tellen, althans optellen, want alle logs die nog zichtbaar zijn van voor 1 januari van dit jaar, staan in het archief, maar zijn via de categorieรซn terug te vinden. Dat zijn er 91. En als ik het goed geteld heb, staan er voorop (dus sinds 1 januari) 36, zodat er in totaal nog 127 zichtbaar zijn.
  Maar ik had goede redenen om een aantal logs onzichtbaar te maken. En bovendien staan op mijn beheerpagina nog vele aanzetten, waar nooit een log uit is voortgevloeid. Voor mij is het tellen dus wat lastiger.

 4. De tv-serie is idd geen opgeblazen hollywood achtig tafereel, maar laat voornamelijk zien waarom en op welke argumenten de beslissingen gebaseerd worden. Verder komen de karakters zeer realistisch over. Geen: ik word nooit geraakt door kogels mentaliteit, al zul je in deze serie weinig kogels afgevuurd zien worden.
  Verder is het element spanning zeer goed gebruikt in deze serie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s