Middagje Den Haag

Het Museum voor TelecommunicatieVanmiddag ben ik naar Den Haag geweest…

Eerst naar het Museum voor Commu- nicatie: ik ben namelijk altijd al erg in post en met name telecommunicatie geinteresserd.
Helaas viel het tentoongestelde nogal tegen omdat van de vaste collectie waarschijnlijk wegens herinrichting niet veel te zien was.

Het grootste deel werd nu inge- nomen door een tijdelijke expositie genaamd “De Verleiding“. Daar waren wel grappige dingen bij, zoals dat elk mooi gezicht de verhoudingen van de Gulden Snede zou hebben, maar was naar mijn mening soms ook een beetje banaal voor een zichzelf respecterend museum…

Van de vaste collectie was er een en ander uit de eerste helft van de vorige eeuw te zien: telefoontoestellen, telefooncentrales, postkantoorinrichtingen en een telexmachine waarop je zelf een tekst kon typen, waarbij er het bekende gele ponsstrookje uitkwam (met gaatjes volgens een met morse vergelijkbare code).

Daarna heb ik etalages van galerixc3xabn bekeken en o.a. heeeel mooie, maar ook heeeel dure Venetiaanse carnavalsmaskers gezien en heb ik nog even bij tweede-handsboekwinkels gekeken.

Tenslotte heb ik in Middeleeuwse sfeer gegeten bij stadsherberg t Goude Hooft.

5 gedachten over “Middagje Den Haag

  1. Informatief verhaal! Hoewel ik het nog steeds een beetje grappig vind als ik in de krant lees dat je bij de inlichtingendienst kunt werken… maar ik ga er vanuit dat er een goede screening zal plaats vinden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s