Poll

Alle lezers van deze weblog opgelet!

Hiernaast vind je een poll waarin gevraagd wordt naar je mening over deze weblog.

En voor het geval je nog verdere opmerkingen of suggesties over deze weblog hebt, ook hier nog even de vraag:

Wat vind je van deze weblog…?

5 gedachten over “Poll

 1. Wederom een erg goed stuk. Eén kleine kanttekening: mijns inziens kan er ook diepgang zitten in handelingen. Sterker nog, de diepgang krijgt pas gestalte dóór handelingen. Diepgang bij iemand die nooit in beweging komt heeft geen enkele waarde.

  Wellicht is dit voor u echter al te vanzelfsprekend, gezien uw productiviteit.

  Iets anders: het ligt eigenlijk niet in mijn bedoeling om op mijn eigen log naar andere weblogs te linken. Niet omdat ik die niet lees. Maar omdat het misschien verplichtingen mijnerzijds naar die bloggers schept, qua bezoeken en reageren. Nu denk ik, een aantal van uw stukken gelezen hebbende, dat ik naar dit log eigenlijk toch wel wil linken. Twee vraagjes: of u akkoord gaat (en ja, ik kan best nee horen). En, zo ja: hoe doe ik dat eigenlijk, linken?

 2. Het klopt dat diepgang of wijsheid die op geen enkele manier naar buiten komt, van weinig waarde is… daarom gaat bij de grote filosofen, van Aristoteles tot Kant, het handelen (ethiek – goedheid) uiteindelijk ook altijd boven het denken (wetenschap – waarheid).

  Een link naar mijn weblog zou ik erg leuk vinden, dus dat is prima.
  Links maken gaat via de Typelists in het beheergedeelte van web-log.nl. Daar kunt u een nieuwe Typelist aanmaken en dan daarin via html een hyperlink naar bijv. deze weblog maken.
  Om die Typelist zichtbaar te maken moet u dan bij Weblogs -> Design bewerken -> Je inhoud -> Inhoudsselectie wijzigen het hokje bij de betreffende nieuwe Typelist aanvinken.
  Laat me weten als ik u daarbij verder kan helpen.

 3. Bedankt. Nou, dat ga ik morgen eventjes doen, want nu ben ik moe. Ik snap alleen niks van dat html. Dus ik heb geen flauw benul hoe ik een hyperlink maak! Wat moet ik dan precies voor haakjes en woorddelen in die typelist zetten? Het is vast erg simpel, maar jah, ik moest laatst ook al aan iemand vragen hoe ik mijn eigen simpele mobiele telefoon moest bedienen… Maar als ik het eenmaal weet, he, dan zit het gebeiteld.

 4. Innerlijke diepgang, een term (en dan voornamelijk het tweede woord uit de term) die veel gebezigd wordt, ook door mij. Je stelt een zeer terechte vraag, wat dat dan is, die innerlijke diepgang? Ik denk echter dat het antwoord lastig te vinden is, omdat ieder mens zo verschilt van de ander. Ik vermoed dat veel mensen wel diepgang ervaren bij zichzelf, maar of de andere mens deze ook ervaart is nog maar de vraag.

  Je komt uiteindelijk op dat het de meeste raakvlakken heeft met levenswijsheid. Voor mij ook al zo’n begrip wat moeilijk te bevatten is. Want als iemand veel innerlijke diepgang heeft, wordt deze mens dan als wijs beschouwd? Ik meen dit te betwijfelen. Je refereert zelf al aan psychische stoornissen. Dat doe je niet voor niets, lijkt mij. Juist omdat soms mensen met een psychische stoornis erg wijs kunnen zijn/lijken (wie bepaalt wat is?), echter deze mensen worden in zijn geheel niet beschouwd als ‘wijs’, eerder tegenovergesteld. Jammer is dat vind ik, maar dat terzijde.

  Let wel, het is niet mijn doel je betoog af te kraken, zekers niet! Wel aan te wijzen dat in mijn beleving het begrip innerlijke diepgang een lastig begrip is om vast te leggen.

  Zal ik dan toch maar een kleine poging doen?

  Diepgang hangt samen met denken, zonder denken geen diepgang. Het is dus een hersenactiviteit die gevoed wordt. Waar wordt die door gevoed? Door andere gedachten, emoties, zintuiglijke waarnemingen, handelingen etc. Die worden waar genomen, op welk niveau dan ook en er ontstaan gedachten. Echter die zijn er altijd overal. Waar onderscheiden die gedachten zich dan van, waardoor het als diepgang wordt bezien? Het heeft, zoals jij ook schrijft, met empathie te maken maar ook met een waarom. Is diepgang niet als het pellen van een ui? Onder elke laag, komt weer een nieuwe laag te voorschijn?

  Deze lagen kunnen verschillen per persoon, omdat een ieder een ander ‘ui’ heeft.

  Afin, ik deed een poging tot het ‘verklaren’ van een onmogelijkheid….dat is duidelijk geworden. Om te eindigen waar ik mee begon, ‘innerlijke diepgang’ is een lastig begrip en per mens verschillend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s