A Queer Eye

Vanavond was op RTL5 de eerste aflevering van het programma ‘Heren maken de man‘, dat oorspronkelijk een Amerikaans programma is, onder de overigens veel leuker klinkende titel ‘Queer Eye For The Straight Guy’.

In dit lifestyleprogramma gaan telkens vijf goedgeklede homoseksuele ‘heren’ xc3xa9xc3xa9n slechtgeklede heteroseksuele man, zijn kleding en zijn woning restylen. Dit team, ‘The Fab Five’, doet er alles aan om de heteroseksuele man iets bij te leren. Ze geven niet alleen kledingadvies, maar ook tips over haarstylingproducten en andere need to knows binnen de modewereld, aldus de website van RTL5.

The Fab FiveDe eerste aflevering was erg leuk: prachtig te zien hoe de zich als stereotype homo’s gedragende stylisten een eveneens stereotype heteroman onder handen nemen en van een slecht in z’n vel zittende ‘ongelikte beer’ met een woning die eruit ziet als een ‘rovershol’, een zelfverzekerde en aantrekkelijk uitziende vlotte man met een modern ingerichte flat te maken!

Hoewel dit concept uitgaat van alle bekende clichxc3xa9’s en vooroordelen over zowel homo- als heteroseksuele mannen en deze ook bevestigt, vind ik het toch een positief programma omdat het laat zien hoe ‘rare’ homo’s een zogenaamd ‘normale’ hetero heel wat te bieden hebben, waar de hetero ook in ‘zijn wereld’ een stuk verder mee komt.

Daarom niet alleen leuk, maar ondanks en misschien wel dankzij de clichxc3xa9’s, ook goed voor de acceptatie van homo’s en voor henzelf iets om toch wel een klein beetje trots op te zijn!

Links
Voor meer info en foto’s: www.bravotv.com
Voor links: www.sirlinksalot.net

2 gedachten over “A Queer Eye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s