Regenboogkleuren

Gisteren schreef ik al dat ik erg van mooie kleuren houd en wat is er voor een kleurenliefhebber nou mooier dan de regenboog, waarin alle kleuren in al hun natuurlijke schoonheid te zien zijn?!

Sinds ik me kan herinneren ben ik dan ook al gefascineerd door de regenboog en door alles wat maar regenboogkleuren heeft.
Zoals elk kind hoopte ik altijd na een regenbui een regenboog te kunnen zien, maar dat deed zich helaas maar zelden voor. Al heel vroeg werd ik ook al geintrigeerd door hoe een glazen prisma het gewone ‘witte’ licht in prachtige intense regenboogkleuren kon splitsen.

Ook vond ik als kind speelgoed in regenboogkleuren prachtig, zoals de ‘Troetelberen’ en de ‘My Little Pony’s’. Maar omdat dat eigenlijk meisjesspeelgoed was, durfde ik daar niet voor uit te komen. Omdat veel en felle kleuren over het algemeen als kinderachtig en meisjesachtig gelden, raakte de regenboog bij mij al gauw op de achtergrond. En toen ik wat later ontdekte dat de homobeweging een vlag in regenboogkleuren had, werd de regenboog helemaal een taboe, want daarmee wilde je natuurlijk niet geassocieerd worden!

Overigens blijkt dat taboe ook uit diverse bedrijfslogo’s waarin veel kleuren voorkomen, maar dan steeds niet in de precieze ‘regenboogvolgorde’, maar net even anders. Zie bijvoorbeeld de logo’s van Microsoft Windows, Google en Fortis Bank, met Kettler als positieve uitzondering!

Desondanks is de regenboog nooit helemaal uit mijn zicht verdwenen, met name omdat de kleuren waar ik van houd en de universaliteit, de eenheid in verscheidenheid die ik voorsta, nergens mooier door worden uitgedrukt dan door de kleuren van de regenboog die samen het licht van de zon en van de dag vormen!

4 gedachten over “Regenboogkleuren

  1. mooie informatieve weblog! Nog een vraagje, want je bent nogal artistiek zo te zien. in het linkermenu heb je een schitterend draaiend amulet met regenboogkleuren (die bol die soort van draait) hoe heb je dat gedaan. Wil er graag van leren 🙂

  2. Dank voor je complimenten! 🙂
    Sorry voor mijn wat late reactie… het draaiende regenboogamulet heb ik niet zelf gemaakt, maar via google elders op internet gevonden. Er zijn veel van dat soort “afbeeldingen” te vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s