Canal Parade in aantocht

Komende zaterdag, 6 augustus wordt in Amsterdam voor de 10e keer de Canal Parade gehouden, ook wel bekend als de ‘Gay Pride’. Hoewel deze manifestatie jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers uit alle mogelijke geledingen trekt, geldt het voor de meeste Nederlanders als dxc3xa9 uiting van homoseksuele extravaganties en perversies bij uitstek… niet in de laatste plaats omdat telkens alleen beelden van de meest extravagante boten en deelnemers de media halen…

Daardoor worden degenen die vinden dat homo’s extravagante perverselingen zijn, in hun vooroordeel bevestigd en dat leidt er weer toe dat ook vele homo’s liever niets deze manifestatie moeten hebben, omdat zij dat stigma niet willen hebben.
Met name ook voor jonge homo’s, die worstelen met hun eigen seksuele gevoelens en met hun coming-out, is het vooroordeel dat de Canal Parade oproept niet erg ‘behulpzaam’.

Vele, of misschien wel de meeste homo’s willen namelijk ook gewone normale burgers zijn, zonder tegen hun wil in een extreme hoek geplaatst te worden, en dat is ook hun goed recht.
Maar net zo goed hebben degenen die wel extravagant willen zijn of lijken een zeker recht om daar zo nu en dan openlijk voor uit te kunnen komen…

Temeer daar het eigenlijk niet juist is, om op basis van die paar mediabeelden van de Canal Parade, alle homo’s het stigma van extravagant, extreem of zelfs pervers te geven. Immers, wat seksualiteit betreft zijn hetero’s heus niet fatsoenlijker dan homo’s, en hebben ook hetero’s zo hun eigen extravagante manifestaties, zoals bijv. het Zomercarnaval en de Danceparade in Rotterdam…

Het gaat dus eigenlijk helemaal niet aan om op grond van de Gay Pride homo’s met extravagante perversiteiten te associeren: zowel homo’s als hetero’s hebben hun ‘carnavals’ en bij beide groepen heb je mensen die graag even gek doen, anders dan anderen willen zijn en eveneens bij beide groepen heb je mensen die juist zo normaal mogelijk willen zijn of lijken…!

En wie zich als homo stoort aan het stigma dat hem naar aanleiding van de Gay Pride wordt opgedrukt, die moet die ‘brave mensen’ dan maar wijzen op de diverse carnavalsmanifestaties, de (hetero)porno op TV, de seksadvertenties in kranten, het toenemend aantal eroticabeurzen en alle overige seksuele praktijken die ook hetero’s meer of minder stiekem allemaal uitspoken…!

10 gedachten over “Canal Parade in aantocht

 1. http://www.iszogay.nl

  “is zo gay” is een uitspraak die de laatste tijd veel wordt gebruikt. Voor ons een reden om er een website voor te maken.

  Het concept is heel simpel: Gebruik je “is zo gay” vaak als stopwoord, of vind je sommige dingen gewoon GAY, en wil je dit op een bepaalde manier uiten?

  Met onze “gaygenerator” maak je binnen enkele seconen een persoonlijke afbeelding, met jouw eigen tekst of woord.

  Check http://www.iszogay.nl

 2. heeft iemand nog meer foto’s van bovenstaande prachtige boot
  wij willen dit thema graag gebruiken voor onze gondelvaart in augustus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s